Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Tata se požalio na Instagramu: Zašto nema stolova za prematanje djece u muškom wc-u? Kao da ne postojimo!

stolova za prematanje

Stolova za prematanje djece i tako nema dovoljno kod nas, a u muškim toaletima – ne postoje


Ponegdje možete naići na posebnu sobu za prematanje djeteta u sklopu toaleta u restoranima ili trgovačkim centrima, a ponekad se stolovi za prematanje nalaze i u ženskom wc-u. U muškim wc-ima u Hrvatskoj uopće ih nema. Vani je situacija nešto bolja, no očevi se očito osjećaju zanemareno i diskriminirano. Dovoljno da podignu svoj glas i “prašinu” na Instagramu tražeći jednakost po tom pitanju.

Tako je Amerikanac Donte Palmer protestirao na svom Instagram profilu, istaknuvši kako se radi o ozbiljnom postu.

– U čemu je stvar? Zašto ne postoje stolovi za prematanje u muškom wc-u? Što, mi ne postojimo?! – ljutito je zapitao Dante uz hashtag #fatherslivesmatter.

– Očito i mi to često radimo jer pogledajte kako je mome sinu ugodno dok mu presvlačim pelenu. Njemu je to rutina! – istaknuo je Donte.

Na fotografiji koju je objavio a koja treba potkrijepiti njegovu priču, tata Donte balansira nekako čučeći uza zid s djetetom opruženim preko njegovih koljena. Dijete izgleda prilično opušteno, kao da mu je taj postupak zaista poznat kao što njegov otac i tvrdi.

Za portal Scary mommy Palmer je izjavio kako je ovo jedna uobičajena situacija u kojoj se nađe kada provodi vrijeme sa svoja tri sina u dobi od 12, sedam i jedne godine. Ovu sliku uslikao je upravo njegov najstariji sin Isaiah koji mu je asistirao pri postupku dok su čekali ručak u jednom restoranu.

– Na očeve se dugo gledalo kao na figure koje nisu baš prisutne u djetetovu životu. Odgoj se smatrao ženskim poslom. tu i tamo društvo naglasi kako bi očevi trebali zaigrati važniju ulogu, no u stvari ne vide da postoji jako puno očeva koji su na to spremni – zavapio je Palmer.

foto: Instagram Donte Palmer

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.