Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Svjetleća senzorička boca za spavanje

boca za spavanje

Boca za spavanje idealna je za smirivanje onih koji ne uživaju u pričama za laku noć


Djeci ponekad zna biti teško smiriti se kada dođe vrijeme za spavanje. Od cjelodnevnog trčanja i igranja teško se isključiti, pa se roditeljima preporučuje da barem sat vremena ranije od polaska u krevet ‘stanu na kočnicu’ i usmjere djecu na neke mirnije aktivnosti.

Vrijeme spavanja nije vrijeme za igračke, igranje i za to da se popije 15 različitih pića. Potrebno vam je nešto što će dijete smiriti, pogotovo za onu djecu koja još ne uživaju u čarima čitanja priča za laku noć.

Boca puna šljokica i svjetlećih zvijezda idealna je za svu djecu i za vrijeme spavanja. Podsjeća na vedro nebo, galaksiju te se čini kao da je svemir tu pokraj vas. Za izradu svjetleće boce potrebno vam je:

  • jedna čvrsta plastična boca malo većeg grla, da u nju stanu zvjezdice
  • nekoliko plastičnih zvjezdica koje upijaju svjetlost te ju reflektiraju kad se ono ugasi
  • cijela tuba gela za kosu, može bilo koje boje ili cijene
  • ljepilo sa šljokicama
  • boja koja svijetli u mraku
  • super ljepilo

Prvo u bocu uštrcajte ljepilo sa šljokicama,  a potom manju količinu boje koja svijetli u mraku. Tako će se svjetlucave tvari odmah bolje rasporediti po boci. Gel za kosu odličan je jer ne dopušta zvjezdicama da zbog svoje težine potonu na dno. Ako vam smjesa bude prečvrsta i pre kompaktna, možete dodati nekoliko žlica vode. Ugurajte i zvjezdice, zatvorite i promućkajte. Super ljepilom zalijepite čep boce za bocu. To je vrlo važno jer na taj način možete mirne duše dijete ostaviti u krevetiću s bocom, bez straha da bi moglo skinuti čep i popiti ili prosuti ono što je unutra.

Ako vam se dijete požali da ima problema da zaspe, dajte mu bocu i predložite da broji zvijezde. Trebalo bi se brzo smiriti i zaspati.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.