Istaknute teme Za roditelje

Svekar i svekrva žele da moja beba prespava za vikend kod njih – nema šanse!

prespava

Svekar i svekrva inzistiraju da unuk prespava kod njih kako bi se bolje povezali

Koliko vas je zaželjelo da ponekad netko preuzme dijete za vikend i da se vi možete naspavati do mile volje? Provesti večer kako želite i ujutro se izležavati u krevetu do 11? Vjerojatno puno jer odgoj djeteta je naporan posao.

Kada se radi o bebi, roditelji su još i više iscrpljeni jer svi dobro znamo, bebe rijetko prespavaju noć.

No, kada se netko nudi da preuzme vašu bebu preko noći po prvi put, odnosno inzistira na tome iako mama još nije 2na čisto2 nije još spremna, onda to inzistiranje može postati naporno.

Jedna mama suočila se s ovim neuobičajenim problemom. Odnosno, njezini svekar i svekrva željeli su “bejbisitati” unuka preko noći za vikend.

-Divno je to kada vam odgovara i kada to želite – požalila se mama na društvenoj platformi Reddit – no nije divno kada oni to od vas zahtijevaju. Njih ništa nije briga. Niti što korona virus i dalje prijeti niti što moja beba nikada do sada nije jela iz bočice.

Vjeruje da ih je na takvo ponašanje naučila šogorica koja je rodila prije 15 godina i koja je redovito dovodila dijete na prespavance kod bake i djeda. Osim toga, nije izostajala niti na nedjeljnom obiteljskom ručku.

Dok je beba bila mala, mama je uspješno zaobilazila ove zahtjeve, no sada je i njezin suprug počeo ispitivati kada će moći na spavanje kod njegovih.

-Tvrdi da njegovi nisu toliko povezani s našim sinom jer ga viđaju samo nedjeljom. Tolik ose svađamo zbog njih da sada posjećujemo i stručnjaka. Ali ja im jednostavno ne vjerujem dovoljno da im povjerim svoje dijete preko noći – napisala je zabrinuta mama, tražeći savjet.

Kazala je kako ne vjeruje svekrvi jer je krivo hranila bebu bočicom, iako joj je ona pokazala kako da to radi. Svekrva je na to, kaže, “samo zabacila glavu” i nasmijala se.

Bebi je zbog toga, navodno, tekućina završila u plućima i morali su je motriti da se ne bi razvila upala pluća.

-Moja svekrva više mi je puta rekla da ona stvari radi kako ona hoće, a svojoj kćeri je poderala popis koji joj je donijela za bebu, pokazujući time d ane mari za naše naputke. Ne osjećam da me poštuje kao roditelja – nadodala je. Baki pak suprug nije to želio reći da j ne bi uznemirio.

S obzirom da su svekar i svekrva izrazili želju da bebu dovodi i češće preko tjedna te svakako napokon na spavanje, svjesna je da tenzije rastu i da se odnos sa suprugom zaoštrava.

-Tko je u pravu? Ja ne želim da moje dijete ide preko noći kod njih dok ne bude u mogućnosti verbalno se izražavati, a moj suprug želi da ide i kaže da ima ista prava kao roditelje – požalila se.

Čitatelji su joj dali podršku prokomentiravši kako suprug ne bi trebao davati dijete svojoj mami kako neku nagradu koju je zaslužila, samo da bi joj udovoljio, već to treba biti razuman dogovor između dvoje ljudi.

-Ta je žena ugrozila zdravlje tvoga djeteta ne poslušavši te, nema prava na nikakve zahtjeve – napisala je jedna čitateljica posta.

-Ako za ovako osjetljivu stvar jedan roditelj kaže da , a jedan ne, onda bi odgovor odgovor trebao biti ne jer bitnije je to što se jedan roditelj ne osjeća ugodno u nekoj situaciji – pojasnila je svoje viđenje druga čitateljica.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.