Istaknute teme Prehrana

Šunka i jaja za doručak izazivaju kod djece probleme u ponašanju!

Šunka i jaja nisu najbolji odabir za dječji doručak, pobjeđuju žitarice

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje. Još i malo pržene šunkice (ili pancete) za okus i proteine – prava kalorijska bomba koja će vašem djetetu dati sve za zdrav početak dana!

Ili smo tako samo mislili…jer stručnjaci su došli do saznanja da upravo taj doručak može kod djece uzrokovati neke probleme u ponašanju.

Dakle, svi znamo da se doručak smatra najvažnijim obrokom u danu. Opcija što ponuditi djeci za početak dana je bezbroj, od palačinki i voća do žitarica i smoothieja, ali baš mnogim roditeljima su upravo šunka i jaja omiljeni odabir.

vjerojatno ste zatečeni i pitate se što nije uredu sa šunkom i jajima.

Studijama je već dokazano da djeca koja jedu zdrav i nutritivno bogat doručak kroz dan pokazuju bolju mentalnu stabilnost od djece koja ne doručkuju, pa čak i od one koja ne doručkuju kod kuće.

No, ona koja doručkuju žitarice, koje su se pokazale jednim od najboljih odabira, u istraživanjima su pokazala manje problema kroz tipičan dječji dan od onih koji doručkuju jaja i šunku.

Neki od uočenih problema su : hiperaktivnost, emotivna osjetljivost te svađe s vršnjacima,

Koliko god vaše dijete tvrdilo da nije gladno, doručak ipak nemojte preskakati. Kod djece koja to učestalo čine primijećeni su znakovi anksioznosti i depresije, a te pojačanog stresa.

Kada su u pitanju najbolji odabiri, ne morate tražiti dalje od jogurta, mlijeka, žitarica, kukuruznog kruha s nekim mliječnim namazom i tosta.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.