Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Stvari s kojima se niste mislili pomiriti, dok niste dobili djecu

mislili pomiriti

Niste se mislili pomiriti s gubitkom života kakvog ste poznavali, ali promjena vas uvijek neprimjetno zahvati


Mislili ste da nikada nećete morati…a onda su došla djeca. Mislili ste da preko nekih stvari nikada nećete prijeći, jer vi niste kao ostali roditelji. Sve vas je dočekalo nespremne i nakon nekog vremena niste više imali snage za borbu. Ovo su stvari koje ste napravili ili bez kojih ste ste ostali i jednostavno se pomirili s tim:

Gubitak privatnosti

Htjeli biste više privatnosti? Pa naravno, tko od nas ne bi želio biti sam dok obavlja dugu nuždu, tušira se, depilira, no, s vremenom čovjek niti ne primjećuje te znatiželjne male poglede.

Što su vas vidjeli u javnosti u potpunom kaosu

Dok ste se nekad oblačili lijepo i pristojno te pazili da imate frizuru ili šminku, sad ste se pomirili da je to vrijeme iza vas. Niste nikada mislili da ćete izaći van u gornjem (ili donjem dijelu) pidžame, ali uviđate da je to  ustvari jako praktično. Što sad ako vam trenirka ima koju rupu a majica nekoliko mrlja, kao da vas itko gleda. Frizura…što je to?

Zaostajanje za svim trendovima

Svi mi u životu imamo interese. Nekoga zanima glazba, nekoga film, nekoga moda…i u tom području smo uglavnom, dok nisu došla djeca, bili kako se kaže “in”. No, kada dođu naši najslađi, polako postajemo u svemu out. To primijetimo, sa sjetom, tek nakon nekog vremena kada nam netko spomene određenu pjesmu, glumca, film, knjigu, a mi samo zinemo s velikim upitnikom iznad glave. Tko je to? Nikad čula!

Discipliniranje djece u javnosti

U prvim godinama roditeljstva možda su vam djeca priuštila neke neugodnosti. možda su vrištala na sav glas jer neće dobiti čokoladu, možda su se valjala po podu trgovine zbog igračke. Da li ih je zadesila nezgoda u obliku obavljanja nužde u gaće? Nakon svih scena nije vas više ničega sram, a pogotovo malo vikanja u javnosti. U stvari, sad je vaš red da sramotite njih.

Neuredna kuća

Negdje usput ste prihvatili da je to vaša nova stvarnost. Pogotovo jer je kuća nanovo neuredna točno pet minuta nakon što ste ju pospremili.

Dijeljenje hrane…stalno

Niste voljeli dijeliti hranu s drugima, ne daj Bože da netko lizne vaš sladoled ili se posluži nečim iz vašeg tanjura. Nakon što dobijete djecu vaš tanjur postaje javno dobro iz kojeg si svatko uzme što hoće nakon dosta kopanja po njemu.

Hladni obroci

Najprije treba podmiriti potrebe svih drugih. Želi li netko još krumpira? Je li juha bila dobra? Što ćeš piti? Dok napokon sjednete, ručak se već ohladio. Opet.

Svađanje s drugima kada pametuju vašem djetetu

Niste mislili da ste tip osobe koji se svađa s drugima. Niste mislili da ste tip osobe koja se svađa s nepoznatima. Otkrili ste da ipak jeste i to i još više od toga kada je netko bezobrazan prema vašem djetetu.

Odlazak u krevet u 21 sat u petak navečer. Petak!!

Ponekad sjetno pomislite na one dane kad aje petak bi odan za izlazak. Bilo bi lijepo opet se spremati i izaći malo u noćni život…ali nakon dana s djecom koji podsjeća na maraton za koji niste trenirali…ne bi išlo.

Ne dolaženje na proslave koje počinju iza 22 sata

Kakve su to zabave koje počinju iza 22 sata? Što rade ti ljudi koji idu na njih?! Jesu li normalni?! Nisu, jer da su normalni, zabave bi počinjala u 15 sati, u razumno vrijeme.

Indiferentnost prema kakici

Nakon 100000 presvučenih pelena kakica je za vas kao krema. Što je to na podu? Kakica? Prst u nju, približite nosu, kao detektiv… Ah ipak nije kakica, samo zgnječeni keks.

Držanje odvratnih stvari u rukama

Bili ste gadljivi i to je stvar prošlosti. Sada se na gadosti tipa prožvakane i polu razgrađene hrane koja se nađe na vašem dlanu niti ne obazirete. vlažna maramica i ta-ta! Čas posla.

Gubitak osobnog prostora

Zanimljivo je da djeca ne žele uvijek samo sjediti pokraj vas. Nekada žele sjediti baš na vama. Gdje? U krilu? Ne nužno.

Tepanje u javnosti

Dok niste dobili bebu to vam je kod drugih bili tako ljigavo. Sada više niti ne primjećujete da to radite…pravi ste profić u bebi jeziku. A gu, a ga….

Pjevanje u javnosti

Prije djeteta biste prije umrli nego dopustili da vas čuju kako pjevate. Sada cijeli kvart uživa u vašim vokalnim mogućnostima i nije vas briga ako se smiju…Mama Kukunka je zakon!

Objavljivanje svojih ne tako dobrih slika na Facebooku zato što vaše dijete na njima super izgleda

Hm….da imali ste svakako i boljih dana, ali vašem djetetu je ovo izvrstan dan i napokon ste ga uhvatili kako se ne krevelji i nema 54 mrlje na bodyju. Pa što ako izgledate kao da vas je poplava donijela, možda vas nitko ne primijeti pokraj slatkog bebača, a usput ćete se i “ogrebati” za lajkove.

foto: Chapendra

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.