Edukacija i savjeti Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Studenti se na satu tjelesnog izruguju djevojčicama da su debele

izruguju djevojčicama

Studente koji se izruguju djevojčicama jedna od njih je i prijavila te se požalila i mami


U jednoj internetskoj chat grupi za mame jutros je osvanula po malo uznemirujuća objava. U njoj se mama djevojčice šestog razreda pita što učiniti u situaciji kada se studenti na satu tjelesnog odgoja izruguju djevojčicama i to na sav glas.

– Sat tjelesnog odgoja za djevojcice, studenti dolaze dvaput tjedno održavati satove. Dok se sat održava, oni se izruguju curicama koje imaju malo veće stražnjice, onima koje imalo krive noge, koje su malo deblje, koje nisu spretne..i to na sav glas, da ih čuju. I sad mi se povraća dok to pišem. Mojoj curici se nisu rugali, ali se rugaju svima ostalima po gore navedenim “karakteristikama”. Mala mi dolazi doma sva u komi nakon tjelesnog – požalila se uznemirena mama. 

Njena djevojčica prijavila je što se događa nastavnici iz tjelesnog, na sto je ova samo odmahnula rukom. Prijavila je dalje i razrednici, koja je rekla da će uputiti primjedbu pedagogu.

– Danas je došla iz škole da mi kaže kako je poručila nastavnica iz tjelesnog da to nisu “njeni” studenti, već studenti nastavnika koji drži tjelesni dečkima. Tko tu koga zeza? Meni se povraća od svega toga, cure su u razvoju, samopouzdanje im treba dizati, a ne spuštati. Kakva diskriminacija! Kakvu im poruku šalju? Odvratno, odvratno! Gledala sam na stranici Ministarstva i našla email adresu prosvjetne inspekcije, može li možda tu prijaviti? Je li bolje da šaljem inspektoratu u Split (mjesto događaja) ili odmah u Zagreb (možda će biti ažurniji) – pita se mama koja je željela ostati anonimna.

Kaže, smatra da je važno boriti se protiv diskriminacije u školama.

– Vrlo je bitno da dijete ima dobru komunikaciju s roditeljima jer to znači da će vam se povjeriti i roditelji će moći reagirati na zlostavljanje – komentirala je, napominjući kako djeca trebaju biti svjesna da nisu svi isti i da ne moraju stati u jednake gabarite.

Mama želi pokušati istjerati pravdu na čistac te još ne želi izlaziti s imenom škole u kojoj se sve odigralo u javnost.

Roditelji u grupi na ovu objavu burno su reagirali.

– I to će sutra odgajati djecu, nije ni čudno kakvo nam je društvo kad se mladi studenti tako ponasaju, bas ružno..a ima svega, od odgajatelja u vrtiću već pa nadalje..

– Koji jad i bijeda! I to se školuje za odgajatelja? Treba im odmah ukinuti mogućnost da završe pedagoški smjer, u najmanju ruku. Sramota.

– Mislim da je žalosno što navedene nastavnice nisu već nešto poduzele po tom pitanju. A tebi svaka čast.

– Na sve adrese prvo Ministarstvo u Zagreb, a onda radne inspekcije i prosvjetne duple prijave i u Splitu (ako sam dobro shvatila dole se to dešava) i u Zagrebu, osigurati se na sve strane tako da moraju izaći i očitovati se.

– Prvo njihovom profesoru…i fakultetu. Studenti su ( neodgojeni), s tim škola nema ništa. Većinom učitelji jako teško daju satove tim studentima ali moraju po ugovoru. Nemojte prijavljivati školu već taj fakultet. Fakultet je zakazao…
Zao mi je sto prof.tjelesnog i razrednica nisu reagirale, a možda tihom diplomacijom pokušavaju to riješiti s faksom – samo su neke od izjava drugih roditelja.

foto: KOMUnews

1 komentar

  • Neodgojene djevojčice, koje ne slušaju profesore ni studente, pa se kod kuće žale mamama iz nekakvih svojih hireva koje su ih trebale malo bolje odgojiti, da se starije sluša i poštuje, a ne da se izmišljaju koje kakve laži i gluposti. A najžalosniji su ti roditelji šta sve to vjeruju svojoj zlatnoj djeci, te bez provjeravanja ikakvih informacija odma sve objave u novine ??.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.