Istaknute teme Zdravlje i sigurnost

Stručnjaci roditeljima: Ne pretpostavljajte da se vaša djeca žele cijepiti protiv korone

cijepiti

Ne žele se sva djeca cijepiti, ali žele informacije

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju roditelje da ne smiju pretpostavljati kako se njihova djeca žele primiti cjepivo protiv korone. to se posebno odnosi na roditelje tinejdžera, mlađih, ali i starijih, blizu punoljetnosti.

Svi su u tijekom ove pandemije bili na neki način pogođeni: gubitkom posla, borbom s online školom, otuđenošću ili samoćom. Roditelji su čekali da se životi njihove djece vrati u normalu, a cjepivo je obećana nada koju su nedavno dobili. Nekima se to čini “očitim” izborom, pa žele da im se djeca cijepe.

To se činilo dalekom budućnošću, no cjepiva postaju dostupna. pa zdravstveni djelatnici podsjećaju roditelje da bi samo jdjeci trebali prepustiti izbor žele li ga primiti ili ne.

Naime, ističu stručnjaci, djeca su pametna, postavljaju pitanja te im treba pružiti informacije, a ne samo pretpostaviti da će slijepo slijediti roditeljsko mišljenje.

Iako je stav zdravstvenih djelatnika da je cjepivo sigurno, smatraj uda ne terba djetetu samo “zakazati termin2, već mu ponuditi razgovor i odgovore ukoliko ima pitanja.

Istraživanja pokazuju da se čak i oni mlađi od 18 “kolebaju” oko cjepiva, i da ih ne treba samo tako gurnuti u nešto što im nije u potpunosti jasno.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.