Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Strategije koje treba razviti jednom kada dobijete dijete

dobijete dijete

Jednom kada dobijete dijete aktivnosti treba početi strateški planirati


Kada dobijete dijete većina dana izgleda kaotično, pa u njima počnete cijeniti male stvari. Mnoge stvari koje su se prije djece podrazumijevale, sada su otpisane. Neke druge, uobičajene, zahtijevaju određenu strategiju kako bi bile obavljene. Pogledajte koje:

Strategija za odlazak u restoran

Ovo je jedan od najvećih izazova nakon što dobijete djecu. Kako otići u restoran dok vas muče strahovi da će vaša djeca uništiti cijeli prostor ili nezaustavljivo vrištati i plakati dok drugi pokušavaju jesti u miru?

Strategija za obavljanje svakodnevnih obaveza

Odlazak u poštu, banku, trgovinu…nekad vam se možda činilo naporno, ali s djecom ponekad i nemoguće. Ove svakodnevne dužnosti iziskuju više strateškog planiranja od ratnog vojnog pohoda.

Strategija za pripremanje večere

“Mama pogledaj ovo”, plakanje, vješanje po nogama, tučnjava, “Dodaj mi igračku”, razbijanje, prolijevanje…sve su to sitnice koje nam djeca priušte, a koje otežavaju pripremanje nekog “jestivog” obroka u kući.

Strategija za ispijanje kave

Za omiljenu šalicu postoje samo 2 strategije:

  • popijte ju hladnu jedno 4 sata nakon što ste ju skuhali
  • eksajte ju vruću i riskirajte s opeklinama trećega stupnja

Strategija za vježbanje

Ovo ćete lako riješiti, ne trebaju vam posebne strategije. S obzirom da cijele dane trčite za svojom djecom i pospremate iza njih, to se računa kao najmanje tri posjeta teretani tjedno.

Strategija za tuširanje

Treba strateški isplanirati u koje se vrijeme najbolje tuširati, a to bi moglo biti navečer, i to kada svi odu u krevet. Imate tuš sam oza sebe, nitko ne pilji u vas i ne morate žuriti. Ako ipak imate naviku tuširati se u jutro, naviknite se na to da ćete uvijek imati pratnju, osim ako ne ustanete u 5.

Strategija za spremanje za izlazak

Pozdravite se s mogućnošću da ikada više igdje stignete na vrijeme. Ali treba smisliti i dobru strategiju kako uopće napustiti kuću, pogotovo ako imate posla s više djece. Uvijek jedno treba presvući, drugo se zaprljalo, ovo prvo je sada gladno, a drugo neće ovu majicu koju ima jer je ružna. Naravno, trebate i sebe dovesti u red. ili je tajna u tome da sebe preskočite?

Da, tako je, oprostite se s pranjem zuba ili frizurom i možda i uspijete.

Strategija za kupovinu

Jedina strategija koja ovdje pali jest popis. Ako se dogodi da zaboravite popis, a s djecom ste u kupovini, nema ničega što bi vas moglo spasiti.

Strategija za čišćenje

Hahahahaha.

Strategija za razgovaranje na telefon

Osim ako ne razgovarate na telefon svaki put kada vam dijete/djeca spavaju, znate kakva je ovo muka. Jedino što možete primijeniti jest bijeg od djece koja ili žele pričati s vama/onim tko zove/žele vaš telefon odmah!

Da, možda ćete biti zadihani, a osobi s druge strane ćete zvučati kao da vas progoni čopor vukova, ali možda nešto i uspijete obaviti.

Strategija za dolazak gostiju

Neka djeca žive u uvjerenju da je svatko tko je došao u vašu kuću došao vidjeti samo i isključivo njih. Žele voditi glavnu riječ, ispričati svoje priče, a možda i odglumiti kakvu scenu iz predstave koju su nedavno gledali. Gostu nerijetko znaju postaviti 4000 pitanja, a on je preljubazan da bi vašem klincu rekao da ga pusti na miru il ida je dosadan.

No, dobra stvar je u tome što, ako dijete ugnjetava vašeg posjetitelja, vi možda možete obaviti onaj telefonski razgovor o kojem smo gore pisali :).

Strategija za sjedenje na miru 5 minuta

Roditelji očekuju svašta nemoguće od svojih potomaka, pa tu spada i sjedenje na miru pet cijelih minuta. Na primjer, bilo bi lijepo kada bi djeca to mogla izvesti dok u liječničkoj čekaonici čekate pregled. Pokušajte to izvesti nekom zanimljivom igrom, kao “Tko će dulje izdržati a da se ne pomakne” ili igrajte pogađanje zamišljenih predmeta. Ako vidite da sve odlazi niz vodu, posegnite i za nekom igricom na mobitelu, ta strategija uvijek upali.

foto: Caitlin Regan

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.