Čitaonica Istaknute teme

Strašno simpa jezive priče za male ljubitelje vampira, demona i vukodlaka

jezive priče

Jezive priče Jeffa Kinneya neće zaplašiti nikoga, ali su itekako vrijedne čitanja

Halloween je na sreću ili na tugu (kako vam volja!) prošao, no za sve koji vole malo strave i jeze u svojim životima, imamo za preporuku jednu divnu strip knjigu.

Baš negdje oko Halloweena, naravno zbog atmosfere, počeli smo čitati Strašno simpa jezive priče Rowleya Jeffersona.

Napisao ih je Jeff Kinney, koji je široj publici poznat po Gregovu dnevniku.

Uglavnom, oni koji se žele dobro prestrašiti, na žalost, ostat će pomalo razočarani. Ne da ovo nije knjiga za njih, baš suprotno. Ona posjeduje neke strašne momente, poput priče o bezglavom jahaču i dječaku koji je pak imao samo glavu, bez tijela, pa je tu i lik mrtvog prijatelja koji dolazi smetati živom, vampiri i vukodlaci.

No, sve teme i likovi su obrađeni na vrlo simpatičan, duhovit i pristupačan način, da će školarci uživati u čitanju bez noćnih mora.

Ilustracije su također jednostavne, ni malo strašne, vrlo slikovite i duhovite.

Knjiga – strip sadrži 14 priča, koje se lako i brzo čitaju te na svoj način u stvari podučavaju djecu kako se nositi s različitošću, kako prihvatiti sebe i drugačije od sebe te kako rješavati probleme.

Usto, Kinney vještim pisanjem djeci na vrlo jednostavan i humorističan način objašnjava inače strašne pojmove poput mumija, vampira, vještica i vukodlaka te ostalih za njih strašnih stvari te takvim opisima, rekli bismo, čak i ublažava i raspršuje dječje strahove pokazujući kako sva ta bića u stvari nisu ni malo jeziva već također imaju svoje probleme u životu.

Dakle, na kraju bismo mogli reći da je knjiga unatoč svojoj tematici čak i poučna. U čitanju su uživali klinci od 6 do 10 godina, ali vjerujemo da bi bila zabavna i nešto starijim čitateljima.

foto: Dječja posla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.