Zabava i zanimljivosti

Što sve možete raditi s djecom za Halloween?

dječji Halloween

Halloween je izvrsna prilika za zabavu, strašne priče te večer pod dekicom uz film, crtić ili slikovnicu


Noć vještica idealna je prilika za zabavu kakvu sigurno ne prakticirate ostatak godine. Vještice, vampiri, pauci i crne mačke te naravno neizbježne bundeve neke vam posluže kao inspiracija kojom ćete za Halloween razveseliti klince. Što raditi za Noć vještica?

Snimite strašni video

Danas su nam mobiteli i tako po cijeli dan u rukama p ga ovaj put iskoristite za snimanje strašnog videa kojem ćete se moći smijati svih ostalih dana u godini. Obucite strašne kostime, našminkajte sablasna lica i namjestite vampirske osmjehe i bacite se na posao.

Pogledajte Halloween dječji film

Internet obiluje zabavnim, pa moglo bi se reći čak i poučnim filmovima i crtićima na temu Noći vještica, prilagođenih različitoj dobi djece. Od Halloweena Peppe Pig i Maše i Medvjeda do nešto “ozbiljnijih” uradaka kao što su Predbožićna noćna mora, Halloweentown ili klasik poput It’s a great pumpkin, Charlie Brown.

Napravite sablasni desert

Iskoristite maštu i ono što imate u kuhinji te izradite s djecom kolačiće duhove ili od gumenih bombona napravite crve koji izviru iz zemlje, odnosno izmrvljenih keksa. Uz pomoć čokoladnih suza lako se naprave vještičji šeširići, a ako ste vješti u crtanju, jestivom bojom po keksima možete iscrtati i paukovu mrežu. Bit ćete kreativni, dobro ćete se zabaviti,  ana kraju nešto fino i pojesti.

Halloween

Halloween

Ukrasite bundevu – plastelinom

Ako vam je čišćenje i dubljenje bundeve naporan posao, a slučajno vam se neka našla pri ruci, možete ju “srediti” i na malo drugačiji način. Izvadite djeci omiljeni plastelin te izradite bundevi kosu, oči, zube i još ponešto što će ju učiniti posebnom.

Halloween

Izgradite Halloween tvrđavu

Djeca vole graditi tvrđave i stvarati skrivene kutke za igru. Napravite zajedno Halloween tvrđavu u kojoj ćete lampicama i svjetiljkama stvoriti poseban ugođaj. To može biti idealno mjesto za pričanje strašnih priča, grickanje kolačića koje ste napravili i čitanje slikovnica.

Halloween

Napravite paukovu mrežu kroz koju će se djeca provlačiti

Ako su vam klinci aktivniji i vole izazove, paukova mreža kao labirint kojeg moraju svladati bit će za njih pravi izazov. Raširite mrežu koja može biti od vune, špage, ukrasne vrpce ili bilo čega sličnoga te zaigrajte igru provlačenja bez doticanja mreže.

Halloween

foto: Pexels

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.