Istaknute teme Novosti i događanja Zabava i zanimljivosti

Što mjesec rođenja govori o karakteru vašeg djeteta?

Mjesec rođenja bitan je za djetetov karakter, tvrde statističari

Iako će mnogi skeptično odmahnuti rukom, statističari su našli poveznicu između dječje osobnosti i mjeseca rođenja.

Naime, oni tvrde kako mjesec u kojem je neko dijete rođeno ne samo da utječe na njegov karakter, već i na stav koji će oformiti prema životu te koju će karijeru izabrati.

Pogledajte slaže li se mjesec rođenja vašeg djeteta s njegovom osobnošću:

Siječanj

Ova djeca čine se već zrela u ranoj dobi, a rođeni u ovom mjesecu bolje se osjećaju kao odrasle osobe nego kao djeca.

Dijete siječanj se pak teško može zabaviti, radije će pisati zadaću nego se igrati. Možete im povjeriti zadatke kao što je pripremanje večere ili čuvanje djeteta, ali kako bi postigli neki uspjeh u životu, potrebno im je određeno ohrabrenje.

Djeca rođena u siječnju su marljiva, skromna, ali i ambiciozna, tvrdoglava i praktična. Teže pokazuju emocije.

Veljača

Ova djeca su inovatori, puna su energije i brzo upijaju nova znanja i informacije.

Cijene svoju neovisnost i sklona su buntovništvu ako im se postavljaju ograničenja. Naprednija su od vršnjaka zbog čega često znaju biti frustrirana u vrtiću i školi, jer im je naprosto dosadno.

Djeca veljača su hladnije prirode i glave, ne žude za pažnjom, prihvaćanjem i odobravanjem.

Vole upoznavati nove ljude i stvarati nova prijateljstva, ali to rijetko pokazuju.

Ožujak

Djeca rođena u ožujku su intuitivna, tajnovita te jako stidljiva. Također, znaju biti i vrlo plašljiva, pa izbjegavajte gledanje “strašnih” crtića i pričanje”strašnih” priča.

Sklona su izmišljati svoje vlastite svjetove i puno maštati. Jednako tako, to su djeca koja će vam priskočiti u pomoć, vole ljude, čak toliko da ponekad zaborave na same sebe.

Ako odgajate dijete rođeno u ožujku, znajte da ona često mogu u sebi nagomilavati negativne emocije i ljutnju, pa stoga s vremena na vrijeme planu, iako vama i drugima možda nije jasno zašto.

Travanj

Ako ste dijete rodili u travnju, pokraj sebe imate nekoga tko će uživati u novim stvarima i rizicima. Skočiti ili ne skočiti? Definitivno skočiti!

Također, ova su djeca jako aktivna i bolje vam je da ih uvijek imate na oku jer tko zna što su novo smislila i s koje grane vise.

Već znate da s klincima rođenima u travnju nikada nije dosadno ,a znaju pokazati i zavidnu paletu emocija, od potpuno oduševljenja do bijesa. vrlo su komunikativna.

Ne morate se bojati niti za svoje raspoloženje, uvijek vole i znaju oraspoložiti drugu osobu.

Svibanj

Djeca čiji je mjesec rođenja svibanj, praktična su i oprezna. Vole život sastavljen prema rasporedu te su ovisnici o rutini. dakle, obroci, spavanje i sve ostale aktivnosti trebale bi se odigravati uvijek u određeno vrijeme.

Ova djeca su mali tvrdoglavci, koji vole lijepe stvari u svom životu. Čvrstog su stajališta i vrlo iskrena, a isto očekuju i od vas.

Vrlo će se lako naljutiti, na vas i na druge, lai isto tako ta ih ljutnja vrlo brzo prođe.

Lipanj

Ova djeca imaju tendenciju biti dovitljiva i duhovita, odlični su zabavljači. Možda već uživate u njihovim pjevačkim, plesačkim ili mađioničarskim nastupima?

Lako se okupiraju računalima, igricama, ali i knjigama te se tada čine neumorni. izvrsni su prodavači i što bi se reklo, prodali bi vam pijesak u pustinji, stoga pazite da vas ne izmanipuliraju.

Mali lipanjci slove za djecu lakog i dobrog karaktera, a vole i flertati. vjerojatno ćete se naslušati već o vrtićkim simpatijama.

Kada su buduća zanimanja u pitanju, mogli bi lako postati glumci, pjevači ili komičari.

Srpanj

Ovaj mjesec donosi emotivnu i osjetljivu djecu, koja su jednako tako osjetljiva i na tuđe osjećaje. Intuitivna su i vrlo bogate mašte, vrlo filantropski nastrojena, pa postoji mogućnost da će kući dovoditi pse lutalice, ranjene ptice i gladnu djecu.

Svoje članove obitelji čuvat će i paziti pod svaku cijenu, zato su idealni stariji brat ili sestra. Vrlo su im važni fizički kontakt i maženje s roditeljima.

Slaba točka su im promjenjiva raspoloženja i sklonost depresiji. Kada ih se jednom povrijedi, dugo će se oporavljati.

Kolovoz

Jak ego i karakter koji zahtijeva pažnju usmjerenu na njega, glavna su obilježja djece rođene u kolovozu. Ova djeca.žele biti primijećena i tetošena.

Ova djeca ne vole da ih se kritizira, a ako im nešto prigovorite, kreću u napad, nema šanse da će vas pokušati saslušati ili promijeniti nešto na što ste im ukazali kao pogrešku.

Vole da ih hvalite i ako ih tetošite, podupirite i tretirate s poštovanjem, jednako će vam i vratiti.

Kolovoška djeca su neovisna, osvetoljubiva, zaigrana, glasna, a više od svega im smeta ako roditelj u njih nema povjerenja.

Rujan

Ova djeca su rođeni organizatori i perfekcionisti od malih nogu. Izvrsno će se brinuti o bolesnim životinjama ili lutkama, a kasnije u životu i o bolesnim ljudima.

Također, rujanska djeca spretna su s rukama, uživat će u gradnji kockica, izrađivanju maketa i drugim “pipkavim” poslovima. Mogu postati i dobri pisci, novinari ili se baviti nečim drugim vezanim uz komunikaciju, ako ih u tome ne spriječi njihova stidljiva strana.

Ova djeca znaju biti vrlo kritična, kako prema sebi, tako i prema ostalima. Hrabra su i odvažna već od malih nogu, vole istraživati i putovati. s njima vam neće biti dosadno.

Listopad

Listopadska djeca šarmantna su i pristojna, no isto tako vrlo neodlučna. Zato je moguće da ćete provesti neželjeno puno vremena pred ormarom dok vaše dijete odluči što će tog jutra obući ili koju će igračku ponijeti sa sobom na put.

Jako vole drugu djecu, pa će uživati u dogovorenim druženjima, izlascima u park i rođendanskim zabavama. Uvijek će tražiti društvo druge djece i neku interakciju.

Ova djeca vrlo su pametna, ali također lijena, pa su roditelji ti koji ih moraju aktivirati i držati zaokupljenima, da ih ne bi preuzela njihova “lijena” strana.

Studeni

Djeca rođena u studenom vrlo su intenzivna i uporna. Svaku situaciju vole raščlaniti na detalje i često će vas “tupiti” s pitanjima dok sebi sve ne razjasne.

Vole puzzle, rješavanje zagonetki, detektivske igre, potragu za blagom i slično.

Jedna od zanimljivih stvari jest da su ova djeca rijetko bolesna, a kada se i razbole, prilično se brzo oporave. Dobra su i u podnošenju boli, pa će vas nekada začuditi jer nisu zaplakala kada svako drugo dijete bi.

Kada se naljute, mogu biti jako prkosna i osvetoljubiva te stoga postoji mogućnost da rastjeraju svoje prijatelje i ostanu sama. No, to im neće smetati jer su vrlo neovisna i svojim će karakterom lako privući novu djecu u svoju blizinu.

Prosinac

Prosinačka djeca su poznata po svom veselju i entuzijazmu te su uglavnom vedre naravi. Vole školu, učenju, psihički su vrlo stabilna.

Možda ćete dosta rano primijetiti da se vaše dijete jako se zanimaju za druge kulture, religiju i filozofiju. Pokazat će ljubav prema putovanjima te će vrlo vjerojatno rano krenuti istraživati svijet i tako nastaviti sve do starosti.

Djeca rođena u prosincu velikodušna su i odana, nestrpljiva, netolerantna i vrlo natjecateljski nastrojena. Temperament im je dosta snažan, no nemojte da vas zavara, iza njega se skriva osjetljiva duša. No, iako su osjećajna, ova djeca rijetko pokazuju emocije.

foto: Pexels

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.