Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Što mame kažu, a što djeca zapravo čuju

mame kažu

Sigurno se često nađete u situaciji da kažete jedno, a vaše dijete napravi nešto posve drugo. Koliko god da vas takvo dječje ponašanje nekad dovodi do ludila, znajte da u tome niste sami.

Mame kažu jedno, djeca naprave nešto sasvim drugo – niste sami u ovom “problemu”

Brojni roditelji imaju dječicu koja njihove poruke interpretiraju na vlastiti način. Evo kako:

Mama kaže: “Idi na tutu, pa ćemo ići jesti”. Dijete čuje: “Nemoj ići na tutu do trenutka kada mi stigne hrana i tada svima na glas objavi da moraš ići kakati”.

Mama kaže: “Nemo ništa dirati”. Dijete čuje: “Diraj sve, a neke srvari i poliži”!

Mama kaže: “Pospremi igračke u svojoj sobi”. Dijete čuje: “Pronađi igračku koja je bila ispod tvog kreveta nekoliko mjeseci. Sjedi i zabavljaj se njome idućih sat vremena i nemoj raditi ništa drugo”.

Mama kaže: “Igraj se tiho u svojo sobi”. Dijete čuje: “Prekini me u poslu barem pet puta u 15 minuta i svaki put postavi desetak pitanja”.

Mama kaže: “Pričuvaj bracu na dvije minute”. Dijete čuje: “Idi se u ormar igrati oštrim i opasni mpredmetima i uključi svakako i bracu u igru”.

Mama kaže: “Kad prelaziš cestu pogledaj na obje strane i drži me za ruku”. Dijete čuje: “Neoprezno trči punom brzinom do parkirališta na kojem je naš automobil”.

Mama kaže: “Idemo kod doktora, neće ti ništa raditi i neće ništa boljeti”. Dijete čuje: “Idemo kod doktora. Tamo ćeš dobiti veliku injekciju i strašno će boljeti”.

Mama kaže: “Možeš li molim te malo požuriti, jako kasnimo”. Dijete čuje: “Samo polako, još imaš dosta vremena da se poigraš sa svojim igračkama i tri puta promijeniš majicu. Nema veze što ću kasniti na posao sat i pol”.

Mama kaže: “Nemoj stavljati prljave ruke u usta, možeš se razboljeti”. Dijete čuje: “Naravno da smiješ stavljati priljave ruke u usta jer tako se nećeš nikada razboljeti, a nakon toga ih iu stvari ne trebaš niti prati”.

foto: Etolane

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.