Novosti i događanja

Spasioci su pronašli beživotno tijelo dvogodišnjeg dječačića Julena

Točan uzrok i vrijeme smrti dječačića saznat će se naknadno

Nakon 13 dana, noćas u 1.25 spasioci su pronašli beživotno tijelo dvogodišnjeg dječačića Julena koji je prije 11 dana pao u bunar u Totalanu u provinciji Malaga u Španjolskoj.

Tužnu informaciju objavio je Vladin izaslanik Alfonso R GomezCelis.

-Nažalost, u 1,25 sati, spasilački timovi su pristupili točki gdje smo pretpostavljali da se nalazi Julen i pronašli su malo beživotno tijelo. Uključena je sudska komisija. Moja sućut i sućut obitelji -kazao je.

Točan uzrok i vrijeme smrti saznat će se naknadno.

Bilo je potrebno punih 11 dana od poziva roditelja da je dječak upao u bunar dubok stotinu metara da se napravi plan operacije spašavanja i iskopa paralelni, ali širi bunar kako bi se spasioci mogli spustiti po dječaka.

Nakon što su strojevi iskopali bunar i obložili ga metalnom cijevi kako ne bi došlo do urušavanja, spasioci – rudari spuštali su se, dva po dva, u maloj metalnoj kapsuli na minus 70 metara iz koje su uz pomoć dinamita kopali četiri metara okomit tunel pod nagibom kako bi došli do mjesta gdje se pretpostavljalo da se nalazi dječak Julen.

Svih 300 spasioca od prvog do zadnjeg dana vjerovali su da bi dječačić mogao biti živ, a nade i molitve slali su ljudi iz cijeloga svijeta.

foto: twitter.com-gomezdcelis

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.