Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Šo raditi s djecom tijekom zimskih praznika?

zimskih praznika

Ovih zimskih praznika posvetite se druženju s obitelji

Ovih praznika većina nas ostaje kod kuće, pa će zimski praznicima nekima izgledati malo drugačije nego proteklih godina. Pogotovo jer smo ograničeni i u aktivnostima, događanjima, pa čak i druženjima.

Unatoč svemu, vjerujemo da djeci želite omogućiti koliko toliko ispunjene zimske praznike. Evo nekoliko ideja što možete raditi:

Tura po muzejima

Koliko ste muzeja u svom gradu obišli? Vjerojatno ipak ima dosta onih koje niste. Sastavit popis 3-4 muzeja koji bi zanimali vaše dijete i posjetite ih u narednim tjednima.

Filmski kućni maratoni

U ovim hladnim zimskim danima ponekad je najljepše ostati kod kuće ispod tople deke. Organizirajte dvaput tjedno obiteljski filmski maraton uz kokice, toplu čokoladu i obiteljske komedije.

Sportske aktivnosti

Ako volite biti aktivni, svaki dan si priuštite neku sportsku aktivnost. Možete provesti jutro rolajući, vozeći bicikl, jedan dan se zaputite na bazen, drugi pak možete na klizanje. Ako bude sreće, možda vas zapadne i sanjkanje!

Društvene igre su zakon

Kroz godine se u vašoj kući sigurno skupilo podosta društvenih igara, pa je vrijeme da ih stavite u pogon. Jednom ili dvaput tjedno priuštite si obiteljski turnir u društvenim igrama – uz puno smijeha i zabave.

Pravac – igralište

Na školskom igralištu uvijek se skupljaju djeca, pa je najvjerojatnije da će tamo sresti nekoga iz svoje škole. Ako tako i ne bude, uvijek može trenirati svoje sportske vještine, pucati na gol ili možete zaigrati košarku jedan na jedan.

Obilazak grada

Odaberite neku od turi obilaska vašeg grada, ako je u ponudi. Zagreb nudi nekoliko tura tijekom kojih djeca i odrasli mogu saznati mnoge zanimljive činjenice o svom gradu.

Odlazak u kino ili kazalište

Provjerite što je na rasporedu i pravac kino ili kazalište. Djeci je to uvijek poseban doživljaj.

Napravite obiteljski spomenar

Što kažete da skupite sve opipljive obiteljske uspomene i izradite spomenar? Od ulaznica na razne atrakcije, do fotografija i omota čokoladica. Možda će potrajati malo dulje, ali imat ćete prekrasnu uspomenu zauvijek.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.