Novosti i događanja

Snjeguljica i sedam patuljaka u Mozaikovoj slušaonici

Nakon „Orašara“, „Carevog novog ruha“i „Pliva patka“ u Mozaikovoj slušaonici možete uživati u „Snjeguljici i sedam patuljaka“. To je jedna od najpoznatijih bajki braće Grimm, a njenu popularnost dodatno je potaknuo prvi dugometražni animirani film iz 1937. godine kojem se djeca, ali i odrasli, i danas rado vraćaju.

Slušajući priče iz slikovnica, djeca savladavaju za život potrebne vještine: govor, čitanje i pisanje

Snjeguljica je najljepša u kraljevstvu, iako je to njezinoj maćehi teško priznati. Djevojka bježi u šumu i ondje upoznaje sedam patuljaka, svoje prijatelje, kao i istinsku ljubav. Jedna od najljepših dječjih bajki svih vremena „Snjeguljica i sedam patuljaka“bavi se univerzalnimpitanjimakao što su teme o pobjedi dobra nad zlim, o ljudskoj dobroti i zlobi, o pobjedi pravde i istine nad svime lošim i iskvarenim.Bajka je popraćena predivnim ilustracijama Željke Mezić, a spikerica Mirela Matković, najpoznatiji hrvatski glas, udahnula je život omiljenoj bajci brojnih generacija.

Četvrtu audio slikovnicu možete poslušati na ovom linku: https://youtu.be/k_hVUBZlAAY

Podsjetimo, u godini koja je proglašena Godinom čitanja, Mozaik knjiga krenula je s projektom besplatnih audio slikovnica namijenjenih ponajprije najmlađim korisnicima pod nazivom Mozaikova slušaonica. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija. Tako svojim sadržajima potiču razvoj čitateljskih navika kod opće populacije, ali i odgajaju buduće čitatelje.

Projekt na suvremen i jednostavan, uhu i oku ugodan i prirodan način djeci pomaže da usvoje znanja i vještine potrebne za život. Digitalno se obrađuju najprodavanije slikovnice Mozaika knjiga.

Slikovnice su besplatne te lako dostupne na društvenim mrežama. Putem linka dolazi se do kanala na kojem su ponuđene slikovnice za slušanje. Klikom se otvaraju i listaju slikovnice, a glas prati tekst na stranici.

Slušajući priče iz slikovnica, djeca savladavaju za život potrebne vještine: govor, čitanje i pisanje. Slikovnica je prva, a time i ključna, knjiga u djetetovu razvoju, a čitanje i slušanje slikovnica od najranije dobi razvija i njeguje strast prema čitanju.

Kako bismo izgradili bolje, pametnije i kreativnije društvo, želimo medij knjige podržati sloganom „Djeca koja čitaju i slučaju najbolje priče postaju ljudi koji misle“. Predstavimo našim najmlađima najljepše priče i pokažimo im čaroliju koju skrivaju slikovnice.

Foto: Mozaik knjiga

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.