Istaknute teme Putoteka

Snijeg svud pada: Najatraktivnije lokacije za sanjkanje u Sloveniji

sanjkanje u sloveniji

Sanjkanje u Sloveniji – vikend izlet i dobra zabava na zraku

Napokon smo dočekali jedan snježni vikend. Ako ste ljubitelji sanjkanja, koji bi voljeli dva dana provesti na dugim, bijelim stazama, vrišteći sa svojim klincima i malo se maknuti od kuće, predlažemo vam da “potegnete” do Slovenije.

Evo prijedloga za super snježni vikend s najboljim sanjkalištima.

Krvavec

Od Zagreba je udaljen dva i pol sata vožnje. Osim skijaških staza, Krvavec nudi uređeni poligon za sanjkanje uz dodatni poligon za djecu na Kriškoj planini.

Tamo se nalazi i najduža dječja vučnica u Sloveniji (dužine 35 m) koja omogućuje pristup vrhu poligona za sanjkanje. Korištenje vučnice je besplatno. Sanjke možete iznajmiti u Ski servisu Strel na gornjoj stanici kabinske žičare ili ponijeti svoje.

Također, poseban je doživljaj i atrakcija noćno sanjkanje na Krvavcu., što je moguće od 16:30 do 19 sati, petkom i subotom.

Rogla – adrenalinsko sanjkanje

Možda ste već čuli za sanjkanje u bobu koje možete isprobati na Rogli. Zbog malo veće brzine spusta kroz divnu snježnu prirodu koja vas okružuje kroz snježnu idilu (brzinu možete kontrolirati polugom koja se nalazi u bobu), ovo doživljaj je poznato i kao adrenalinsko sanjkanje.

Čeka vas 1360 metara prave pustolovine! Ako pak niste za ovakvu vrstu zabave, potražite neku od staza za sanjkanje koij hje puno i koje će zadovoljiti sve klince.

Do Rogle ćete se iz glavnog grada voziti oko 2 sata i 15 minuta.

Pokljuka

Pokljuka je jedna od najpoznatijih destinacija za sanjkanje s klincima. Nalazi se desetak minuta od puno razvikanije destinacije, omiljenog jezera Bled.

Oni koji žele sanjkati sa starijom djecom , odabrat će lokaciju blizu skijališta, jer tamo imaju i skijašku stazu. Za mališane koje hladnoća brzo umori najbolja je staza za sanjkanje pokraj sportskog centra Pokljuka.

Sanjkalište nije preveliko, u podnožju se nalazi iglu i mali bar gdje možete popiti čaj i malo se odmoriti. Centar ima restoran, kafić i svlačionicu. Ako ima sunca, terasa je idealna za uživanje na zimskom suncu.

Kranjska gora

Kada pomislite na bilo kakve zimske radosti, Kranjska gora je sinonim upravo za njih. Najveću zabavu u ovom zimskom klasiku nudi upravo glavna staza, na kojoj je moguće i sanjkati i skijati.

Najveća prednost Kranjske gore je jako dobra infrastruktura koja nudi zabavu za cijelu obitelj, dok je mana to što su tamo i najveće gužve. No, tko voli nek’ izvoli.

Do Kranjske gore čeka vas nešto više od 2 i pol sata vožnje.

Mariborsko Pohorje

Na vrhu Mariborskog Pohorja (kod gornje stanice gondole ili uz “baby bike” stazu Bellevue) nalazi se besplatno sanjkalište.

Sanjkalište je pogodno i za malu, ali i veću djecu što je dodatni plus jer ne morate kemijati ok odvije lokacije.

Na vrh Pohorja možete doći vlastitim automobilom ili gondolom.

Logatec

Na periferiji Logatca smjestilo se poznato brdo Skirca koje mještani, kada ima snijega, urede za skijanje i sanjkanje.

Sanjkalište je taman dovoljno široko (a kažu i strmo), da nikad nije prevelika gužva koliko god ljudi bilo. A često na padinama uživaju i mladi i stari.

Možda najveća mana je nedostatak restorana i kafića u blizini, pa je najbolje ponijeti vlastitu termosicu s nekim toplim pićem i grickalice. Dobra vijest je da od Zagreba imate i manje od dva sata vožnje.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.