Novosti i događanja Učenje i rekreacija

Sljedeći tjedan djeca kod kuće – roditelji u potrazi za slobodnim danima ili dadiljama

Sljedeći tjedan školarci u cijeloj Hrvatskoj školske klupe zamijenit će dnevnim boravkom. I dok će ponedjeljak, utorak i srijedu odmarati zasluženo u jesenskim praznicima, četvrtak i petak ostat će u svojim domovima zbog prevelikog broja zaraženih učenika pa će nastavu pratiti online.

Kako bi djeca kod kuće imala bolju edukaciju pronađite im web stranicu s brojnim video lekcijama

I dok se jedni vesele, jer su i tako mislili ostati doma bez obzira na nastavu, drugima nije svejedno jer kod kuće moraju ostati i roditelji. Naime, oni koji imaju djecu u nižim razredima moraju djeci osigurati čuvanje, a kako nemaju svi mogućnost da djecu paze djedovi i bake, i sami će morati uzeti slobodne dane.

Bilo kako bilo, sljedeći tjedan djeca ostaju kod kuće i valja pripremiti laptope, računala i tablete kako bi djeca uspjela pratiti nastavu.

Zanimljivo je pak da Ministarstvo od početka školske godine na svoju internetsku stranicu svakodnevno podiže školske materijale na linku VIDEOLEKCIJE kako bi djeca koja nisu na nastavi mogla pratiti gradivo.

Sljedeći tjedan stoga je idealan da djeci pronađete aktualne online materijale ali i da s njima prođete kroz prošlo gradivo i pogledate zanimljiva objašnjenja. Na ovom linku možete pronaći videolekcije za online nastavu pa provjerite i pustite djeci zanimljiva video objašnjenja. U izborniku birate razred, a zatim i predmet, odnosno, tjedan nastave. Trenutno je 8. tjedan nastave.

Pogledajte kako su ondje obrađene neke lekcije:

  1. Prvašići uče uspoređivanje brojeva: https://view.genial.ly/5f80b6029d6d260d614bc41d

2. Drugašići zbrajanje brojeva: https://wordwall.net/hr/resource/5157114/matematika/zbrajanje-brojeva-27-3

3. Učenici trećih razreda i Prirode i društva uče gospodarstvo nizinskih krajeva. Iako se čini nevažno u toj dobi, djeca kroz pripremljen materijal lako mogu savladati gradivo: https://wordwall.net/hr/resource/5120093/razredna-nastava/gospodarstvo-nizinskih-krajeva

4. Učenici četvrtog razreda uče o glagolima: https://wordwall.net/hr/resource/5385860/hrvatski-jezik/glagoli

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.