Edukacija i savjeti

Slikovnica “Ako dođeš na Zemlju” ili kako objasniti naš svijet nekome iz svemira

Dan planeta Zemlje već se dugi niz godina obilježava 22. travnja s ciljem jačanja svijesti pojedinaca o važnosti očuvanja prirodnog okoliša kako za sadašnje generacije, tako i za one buduće. Klimatske promjene, uništavanje ekosustava, zagađenje zraka, vode i tla, ugroženost životinjskih i biljnih vrsta samo su neke od tema i problema o kojima svakodnevno razmišljamo i razgovaramo.

Ako dođeš na Zemlju slikovnica je da nas podsjeti koliko je naš planet jedinstven i dragocjen i kako ga zato trebamo čuvati

Uoči dana naše planete različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete prirodnim resursima i životu na Zemlji zbog porasta onečišćenja, a svi se slažu kako ključ uspjeha u našim nastojanjima da zaštitimo, očistimo i sačuvamo naš planet leži u dizanju svijesti o njegovoj važnosti od malih nogu.

Svatko od nas ima obvezu tome doprinijeti kako najbolje može, stoga je naša nakladnička kuća odlučila čitalačkoj publici predstaviti predivno ilustriranu slikovnicu Ako dođeš na Zemlju, autorice Sophie Blackall, u prijevodu Maje Klarić.

Ova slikovnica malene uči, a odrasle podsjeća kako na cijeloj zemaljskoj kugli možda ne postoji „tipična“ osoba, ali postoji nešto što nam je svima zajedničko, što svi dijelimo – ovaj planet na kojem živimo. Uoči Dana planeta Zemlje ova slikovnica tu je da nas podsjeti koliko je naš planet jedinstven i dragocjen i kako ga zato trebamo čuvati.

Slikovnica Ako dođeš na Zemlju dostupna je u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.