Novosti i događanja

Škola na Savici srušena, do rujna će niknuti moderna s velikom sportskom dvoranom

Učenici OŠ Jure Kaštelana svakodnevno autobusima odlaze u nekoliko drugih škola kako bi se njihova napokon obnovila. Bagerima je već srušen najveći dio njihovih učionica, a do rujna bi ondje trebala biti izgrađena potpuno nova školska zgrada po svim školskim standardima.

U gradskom proračunu za 2022. naleze se i druga ulaganja u škole i vrtiće, ukupno oko 140 milijuna kuna

-Pratim unuka svako jutro i dočekujem ga popodne jer je još mali i nije sigurno da ide sam. Nije nam teško jer se radujemo da će djeca dobiti nove učinice i dvoranu jer je stara škola bila već dotrajala – kazao je jedan od stanovnika Savice.

Osim učenika sa Savice, u nove škole ili obnovljenen učionice uskoro će i OŠ Ante Kovačića u Španskom, Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog na Ksaveru te učenici OŠ Brezovica – područne škole Kupinečki
Kraljevec. U Kraljevcu će se škola proširiti i bit će izgrađena nova sportska dvorana.

Osim u škole, tijekom 2022. ulagat će se i u vrtiće i to najviše u DV Ivanja Reka, DV Sesvetski Kraljevec, DV Sveta Klara i DV Žitnjak. Ukupno će se za objekte predškolskih ustanova izdvojiti nešto manje od 52 milijuna kuna, a za školske objekte 86 milijuna kuna.

Od ostalih sadržaja za djecu, nažalost u proračunu za 2022. rezervirano je samo milijun kuna za bazen Špansko-Oranice iz čega je jasno da se projekt neće bitnije pomaknuti s mjesta.

Foto: Dječjaposla

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.