Novosti i događanja

Sedam muzeja izlagat će na Jelačić placu, najveća atrakcija bit će dinosaur

Svi muzeji pripremili su brojne radionice i predavanja

Od 10. do 17. svibnja na Trgu bana Jelačića održavat će se manifestacija Muzeji izvan muzeja na kojoj će u impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture u obliku velikog gnijezd asvoje eksponate izložiti sedam zagrebačkih muzeja.

Riječ je o muzejima: Hrvatski prirodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatski povijesni muzej, Etnografski muzej te Muzejski dokumentacijski centar i gostujući Muzej Radboa iz Radoboja.

Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u realizaciji brojnih radionica i predavanja. Najveća ovogodišnja atrakcija bit će replika dinosaura iz skupine Theropoda, koji je prije 135 milijuna godina šetao današnjom Istrom.

Nadam se da će ovo biti poticaj svima koji obiđu MIM paviljon na Trgu bana Jelačića da posjete i same muzeje koji su se uključili u ovu manifestaciju te pogledaju i njihove ostale zanimljive eksponate.”

-Manifestaciju vidimo kao sjajnu priliku kojom se prezentira cjelokupna muzejska djelatnost i recentne muzejske vrijednosti u kulturnoj i turističkoj ponudi naše metropole, a među kojima moram istaknuti projekt obnove i revitalizacije novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja do 2022. godine – istaknula je Tatjana Vlahović, ravnateljica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Projekt su osmislile više kustosice Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja Nediljka Prlj Šimić i Katarina Krizmanić te Nedjeljko Mikac, dizajner i umjetnik.  

Pozivamo Vas na svečano otvorenje u petak, 10. svibnja u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića  „pod repom” uz prigodan program. Ulaz je slobodan.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.