Novosti i događanja

Sedam dana lutkarskih predstava i radionica uz maštovitu povorku centrom

Zagreb i ove godine postaje lutkarsko središte svijeta. Od danas do 24. rujna na više lokacija u gradu održava se 53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF koji će ugostiti više od 80 lutkara iz 13 različitih kazališta i 10 zemalja.

Junaci Pavlove ulice, Pinokio, Flekavac, Tihi dječak dio su programa lutkarskih predstava

Tijekom sedam festivalskih dana moći ćete uživati u 11 predstava u službenom dijelu programa i 5 predstava u neslužbenom dijelu programa i jednoj online predstavi te 10 popratnih programa. Djeca će moći uživati u brojnim predstavama prilagođenima za sve dobi, kao što su Junaci Pavlove ulice, Lenka, Ručak za šestero, Pinokio, Kakav krokodil, Flekavac, Tihi dječak, Plastični junaci, Tisuću tuceta, Pliva patka preko Drave, Dama iz Porto Pima, ali i u lutkarskoj radionici ZMAJKO.

Početak festivala svake godine, tako i ove, najavljuje povorka lutaka koju predvodi velika lutka Pifko, maskota Festivala.

Povorka kreće u 11.00 sati iz Tkalčićeve ulice, kod Kaptol Centra i kreće se preko Trga bana Josipa Jelačića, Cvjetnog Trga i Zrinjevca. Pifka prate bubnjari, sudionici Festivala sa svojim lutkama, artisti Triko cirkus teatra, mladi ljudi s brojnim maskama i lutkama.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni kazališta u kojem se
predstava održava, sat vremena prije početka predstave. Cijene ulaznice za predstave za djecu je 15,00 kuna, odnosno 30,00 kuna za predstave za odrasle.

Cijeli program po danima pogledajte ovdje.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.