Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Senzorni šareni grah zajamčena je zabava za sve klince

rainbow-scented-beans-

Pogledajte kako od bijelog graha možete u svega nekoliko sati napraviti senzorni šareni grah


Uz malo mašte od gotovo svega oko nas možemo napraviti zabavu za djecu. Pogledajte kako od običnog bijelog graha koji susrećete svakodnevno u špajzi možete djeci osigurati zajamčenu zabavu i obogatiti njihovu kolekciju igara. Osim graha potrebne su vam jestive boje, malo alkohola i po želji eterična ulja. Naime, osim što djeci možete napraviti grah šarenih boja, možete mu dati i različite mirise pa ga djeca mogu razvrstavati i po tomu.

Ipak, kada je u pitanju grah, preporučujemo da manju djecu ne ostavljate samu za vrijeme igre jer ga u igri mogu staviti u usta.

Kako napraviti šareni, mirisni grah?

grah 1

Za svaku boju potrebne su vam barem dvije šalice graha. Stavite ga u plastičnu vrećicu i dodajte oko 15 kapi jestive boje. Nakon boje dodajte otprilike manju šalicu alkohola koji će pomoći proširiti boju ali će djelovati i na grah jer će mu povećati moć upijanja pa će se brže i jače ofarbati.

grah 2

Nakon toga vrećicu dobro protresite da se boja raširi.

grah 3

Ako želite da grah osim boje ima poseban miris, u svaku boju dodajte nekoliko kapi različitog eteričnog ulja. Potom opet sve dobro protresite.

grah 4

Grah izvadite iz vrećice i raširite na novine ili neku posudu da se osuši. Najbolje je sačekati da se osuši preko noći.

grah 5

Nakon što se grah osuši (ako malo pušta boju nije ništa strašno osim što će djeca morati prati ruke i paziti da ne zaprljaju odjeću) spreman je za igru, a savjeti kako se igrati s ovako šarenim grahom zaista nisu potrebni. Djeci će biti zanimljivo prevrtati ih, miješati, razdvajati, ‘kuhati’, prevoziti, slagati….

grah 6

Ako nešto niste shvatili, pogledajte video:

Izvor: kidsactivitiesblog

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.