Novosti i događanja

Samoborski fašnik prepun zanimljivih dječjih događanja

Djeca će kao i dosadašnjih godina ponovno uživati u kostimima i zabavi u sklopu Samoborskog fašnika koji će se održavati od 14. do 25. veljače. Male će maškare ponovno pokazati da dječja mašta može svašta pa će za za veselje i zabavu biti puno razloga.

Dječje kulinarske radionice, orijentacijsko trčanje i dječje povorke samo su dio programa Samoborskog fašnika

Osim što su svi pozvani da sa svojim mališanima uživaju u druženju na samoborskim ulicama, na programu su i brojne dječje povorke. U prvoj velikoj fašničkoj povorci onih najmlađih, predškolaca, u nedjelju, 16. veljače od 11 sati, sudjelovat će 18 dječjih skupina iz 6 vrtićkih ustanova. Nedjelju potom, 23. veljače, također od 11 sati, na veliki  Trg fašničkih velikana, a potom i na onaj manji, Trg Srakinih mališana, pristići će 29 skupina iz 5 osnovnih škola. 23 gostujuće skupine iz vrtića, škola, zborova i klubova iz drugih gradova diljem Hrvatske za čije je nastupe fašnička pozornica osigurana 15. i 22. veljače, dakle subotom prijepodne od 11 sati.

Prve fašničke nedjelje, 16. veljače, uz glavnu pozornici na Trgu kralja Tomislava tj. Trgu fašničkih velikana, s početkom u 13 sati održat će se po prvi put jedna od 3 fašničke sportske discipline – SRAKOTOUR – utrka niskopodnih vozila. U njoj, doduše, sudjeluju odrasli, roditelje vrtićke djece, a prate ih i bodre njihovi nasljednici. U utrci sudjeluju dva člana posade, jedan (muški) vozi bolid, a drugi (žena) u boksu tankira vozača (ićem i pićem) kod zaustavljanja nakon svakog od 3 odvožena kruga. Poznate su već i ekipe: Dar-Mar, Mc Krafen, Gatogasci, Nitroturbo, Ćičotop i Super Zingsi.

U subotu, 22. veljače od 11 sati odvijat će se sad već tradicionalni SRAKOTRK – popularno fašničko natjecanje za djecu u orijentacijskom trčanju.

Novost ovogodišnjeg 194. Samoborskog fašnika je i dječja kulinarska radionica – Chiarin tanjurić (powered by dm drogerie markt Hrvatska) koji će se održavati obje fašničke subote, 15. i 22. veljače, kod zdenca na glavnom gradskom trgu, od 15 do 16 sati i 30 minuta.

U oba dana bit će priređene po četiri kulinarske radionice, u trajanju od 15 minuta, uz prijavu na samom mjestu zbivanja i potpisanu suglasnost roditelja. Broj sudionika je ograničen, a preporučeni uzrast je od 3 godine na dalje s tim da najmlađi sudjeluju u pratnji roditelja. Iza Chiarinog tanjurića stoji Nastasja Chiara Petrić koja se profesionalno bavi kuhanjem. Održava i dječje kuharske radionice te svoje iskustvo širi kroz razne tečajeve kuhanja.    

Osim na glavnoj fašničkoj pozornici, zabava za djecu odvijat će se i na Trgu Matice hrvatske tj. Trgu srakinih mališana. U maloj dvorani Galerije Prica tijekom subote i nedjelje, oba fašnička vikenda, djeca će od 10 do 17 sati, moći uživati u raznim radionicama i predstavama te zabavi uz ekipu iz zagrebačkog Zoološkog vrta, dok će Livada iza kina postati Art ledina s breakdance plesačima i grafiterima. Odmah uz Trg Matice hrvatske smješten će biti i veliki luna park.

I ove će se godine birati najbolje obiteljske maske i to oba fašnička vikenda, svake subote i nedjelje, od 13.30 na središnjoj fašničkoj pozornici.

U nastavku donosimo program, a više detalja možete pronaći i na web stranici www.samobor.hr/fasnik.

  Foto: Turistička zajednica Grada Samobora

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.