Edukacija i savjeti

Roditelji za vrijeme pandemije – postali su učitelji, odgajatelji, treneri i prijatelji

Pandemija COVID-19 ima veliki utjecaj na obitelji i roditelje te je pred njih stavila nove zahtjeve i nove uloge koje su primorani ispuniti. Roditelji su tijekom pandemije postali učitelji, odgajatelji, treneri i prijatelji. Sve te uloge otežale su roditeljima odgoj djece, smanjile kvalitetu života djece i usporile njihov psihofizički razvoj.

Udruga Obitelji 3plus donosi šest besplatnih online radionica namjenjenih majkama i očevima kako bi im pokazali nova znanja i vještine

Kako bi osnažili roditelje novim znanjima i vještinama te im pružili podršku u odgoju djece te kako bi
se lakše i efektivnije nosili s izazovima koje je pandemija stavila pred njih, projekt Roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske uloge, Udruga Obitelji 3plus donosi šest besplatnih online radionica namjenjenih majkama i očevima koje če voditi prihologinja Sandra Matošina Borbaš.

Prva radionica održat će se u srijedu 10.11.2021. s početkom u 19 sati, a na radionicama mogu sudjelovati roditelji iz cijele RH, uz prethodnu PRIJAVU. Sve teme i najave radionica koje organizira udruga Obitelji 3plus s partnerima Pro vita 4+ i Obitelji s četvero i više djece možete pronaći OVDJE.

-Osnaživanje roditelja smatramo ključnom mjerom za osiguravanje stabilnosti društva, jer znanstvena
istraživanja dokazuju da oni zaposlenici koji su zadovoljni svojim obiteljskim životom puno kvalitetnije
rade svoje poslove – istaknuo je Ivan Malbašić, predsjednik udruge Obitelji 3plus. Naglasio je kako naglašava kako je i uloga očeva često zanemarena te se očeve ne tretira u društvu kao ravnopravne
roditelje, već kao pomoćnike u odgoju čime se otežava položaj majke, ali i podcjenjuje i zanemaruje
uloga očeva u odgoju djece, što je osobito vidljivo u ruralnim područjima.

Stoga je ovaj projekt društveno usmjeren upravo s ciljem podizanja svijesti o važnoj ulozi očeva u odgoju i svakodnevici djece, kao i dodatne edukacije roditelja sa savjetima oko komunikacije, odgojnih granica i discipline, mentalnom zdravlju i ostalim roditeljskim temama.

Udruga Obitelji 3plus okuplja gotovo 1.500 obitelji u kojima živi oko 8.500 članova tih obitelji (roditeljadjece). Svojim djelovanjem nastoji doprinositi stvaranju boljih uvjeta života za obitelji u Hrvatskoj, a osobito onih s troje ili više djece, kako bi obitelji bile ishodište zrelih pojedinaca i nositelji razvoja
društva. To čini kroz razne zagovaračke aktivnosti, ali i putem konkretnih projekata. Značajan projekt
Udruge je Obiteljska kartica, u okviru koje svim 3plus obiteljima koje su članovi Udruge partneri
projekta omogućuju povoljniju kupnju svojih proizvoda i/ili usluga.

U taj je projekt uključeno već više od 80 poduzeća, a popis svih partnerskih poduzeća i pripadajućih pogodnosti dostupan je OVDJE.

Prijavite se i saznajte više o roditeljskim stilovima, talentima i savjetima do aktivnije roditeljske
uloge kroz sudjelovanje u šest besplatnih online radionica.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.