Istaknute teme Novosti i događanja

Roditelji pokrenuli peticiju podrške ravnatelju Klaićeve, dr. Bahtijareviću

Zoran Bahtijarević

Peticiju podrške ravnatelju Klaićeve roditelji su pokrenuli kako bi apelirali na Ministra


Zahvalni roditelji i djeca iz Klaićeve pokrenuli su peticiju podrške ravnatelju Klaićeve, dr. Zoranu Bahtijareviću koji bi uskoro mogao ostati bez svoje funkije i to zbog formalnosti. Naime, dr. Bahtijarević posljednjih dvije i pol godine bio je vršitelj dužnosti ravnatelja i bilo je pitanje kada će se raspisati natječaj. No, natječajem se traži da budući ravnatelj mora imati zvanje docenta ili profesora što dr. Bahtijarević, kao i brojni drugi nemaju.

Kao ravnatelj, nekoliko puta je tražio suglasnost da se izmjene uvjeti i da se omogući širem broju osoba da se prijave na natječaj no za to nije dobio suglasnost Ministarstva zdravstva.

Link na peticiju : Prenosimo tekst peticije koju možete ovdje potpisati: 

Peticija da doktor Zoran Bahtijarević ostane na čelu Klaićeve bolnice

Svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s doktorom Zoranom Bahtijarevićem, ravnateljem dječje Klaićeve bolnice, za njega imaju samo riječi hvale. Jer, naglašavaju, prije svega je velik čovjek.

Ono što je osim za pacijente napravio i za bolnicu, pokazatelj je da u hrvatskom zdravstvu, unatoč brojkama nije sve tako crno.

Pod njegovom rukom obnovljen su onkološki odjel te drugi i treći kat bolnice. Nabavljena su dva nova digitalna rendgena, opremljena je nova operacijska sala, uveden je odjel podrške pacijentima, zaposlenicima i pacijentima omogućena je psihološka pomoć, u cijeloj bolnici pacijentima je dostupan besplatan WiF, a djeca se na hodnicima mogu igrati na ugrađenim igračkama.

Ono što je najvažnije, roditeljima je omogućen ostanak uz svoju djecu u bolnici, a na raspolagnju imamo sklopive fotelje, tuševe, televizije u sobama…

Usto, doktor Bahtijarević često je u vizitama po odjelima, razgovara s roditeljima, tješi nas i uvijek je na usluzi. No, unatoč svojim uspjesima, čini se da neće još dugo obnašati svoju funkciju jer kako sada stvari stoje, odlazi s dužnosti ravnatelja i to zbog formalnosti.

Naime, raspisan je natječaj za novog ravnatelja, a Bahtijarević se na njega ne može javiti jer su uvjeti status profesora ili docenta,  što on nema.

Iako se statut može mijenjati uz suglasnost Ministarstva zdravstva, što je uobičajena procedura, ovaj se put Ministarstvo iz nekog razloga oglušilo.

Kao roditelji koji su se u Klaićevoj bolnici susreli s dobrotom i predanim radom ovog čovjeka, doktora i ravnatelja, odlučili smo pokrenuti inicijavitu prikupljanja potpisa podrške, kao apel ministru Milanu Kujundžiću da se ne odrekne ravnatelja koji je u kratkom roku od Klaićeve kao bolnice slučaj napravio uzornu kliniku u kojoj djeca i roditelji osjećaju sigurnost.

Je li najbitnije da Klaićevu bolnicu vode uspješni ljudi koji znaju svoj posao ili profesori i docenti, premda u cijelom svijetu bolnice obično vode sposobni menageri?

Dovoljno je reći da je u Hrvatskoj već dosta propalih pokušaja i amaterizma. Zašto mijenjati ono što je dobro i onda kukati kako nam ništa u zdravstvu ne valja?

Iako je dr. Bahtijarević kazao da ne želi da se od njega radi slučaj, ovom peticijom želimo mu poručiti da smo mi, roditelji uz njega i da mu želimo barem na ovaj način dati našu podršku. 

Zahvalni roditelji i djeca iz Klaićeve

foto: Facebook dr. Zoran Bahtijarević

16 komentara

 • Odlican doktor I dajem mu svu podrsku I sve najbolje u daljnjem radu ,a ono sto je najvaznije pun je razumijevanja I osoba od srca.

 • Dr Zoran Bahtijarevic,
  svoje sposobnosti je dokazao svojim nesebicnim davanjem i nemalim uspjehom na svim poljima,kao lijecnik i ravnatelj.
  Odlican doktor I dajem mu svu podrsku I sve najbolje u daljnjem radu ,a ono sto je najvaznije pun je razumijevanja I osoba od srca.

 • Poznajem Zorana iz mladih dana.
  Samo rijeci hvale,visokomoralna osoba.
  Kako i sve ostalo u ovom šupku svemira(citaj Hrvatska)tako ce i ovdje ocito doci podobni a maknuti sposobnog,pljuv.

 • Izrazito dobar liječnik,specijalist,a prvenstveno dobar čovjek.U zadnjih par godina je učinio toliko novih I dobrih stvari za Kliniku koje nisu učinjene već dugi niz godina.Nadam se njegovom ostanku I boljitku djece,roditelja I nas djelatnika.

 • Humanist i vrhunski lijecnik i pedijatar.
  Moja djeca i ja dajemo podršku. Dr. BAHTIJAREVICU. NESEBICNIM RADOM I DAVANJEM SEBE SVAKOM DJETETU I RODITELJU U NAJTEZIM TRENUCIMA I ODLUKAMA UVIJEK JE BIO TU ZA NAS.

 • Imamo samo riječi pohvale za Dr.Bahtjarević.Vodio je slučaj kod našeg djeteta i obavio nekoliko operacijskih zahvata.
  Naša podrška Dr.Bahtjarević.

 • Pozdravljam inicijativu za peticijom jer uvijek podržavam ljude s vizijom, idejama, snagom i energijom da pomiču i stvaraju bolje za dobrobit u okolini koja ga okružuje, a i općenito za kompletno društvo.

 • Ako je do sada bilo sve najbolje i svi zadovoljni što sad treba nekom osloboditi fotelju jel, ma dosta je tih fora, prste k sebi od doktora,najbolji je.

 • Prije svega čovjek a o tome da je izvrstan stručnjak ne treba govoriti žalosno da uopće treba pisati peticiju za nekog poput njega ali valjda je postalo pravilo da se maknu svi sposobni sramota

 • Ako je netko dobar liječnik i čovjek kojemu su prioritet dijeca i njihovo zdravlje i pritom je i bolnicu unaprijedio ne trebaju mi nikakve dodatne titule.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.