Novosti i događanja

Roditelji odgojitelji strepe od novih gradonačelnikovih poteza

gradonačelnikovih

Neki odgojitelji misle da ih sud nije zaštitio od gradonačelnikovih ideja

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ne miri se s odlukom Visokog upravnog suda koja roditeljima odgojiteljima “vraća” prava koja su i do sada imali, a mnogi vjeruju kako mu jee presuda dala i previše mjesta za nove manevre.

Tomašević pak ističe da odluka još uvijek nije stigla u Gradsku upravu, pa su oni ustvari samo vidjeli njeno izricanje, a što se tiče prava roditelja ima posebno mišljenje.

Odnosno, ističe da to nisu stečena prava, da to uopće nisu prava, već privilegije. U tome ga podržava i dobar dio građana koji smatra da odgojitelji žive na račun drugih poreznih obveznika i da bi trebali potražiti posao.

-Dosta je financiranja parazita svih vrsta. Mamice, odite raditi!

-Kakva stečena prava? Ta prava im je Bandić “stekao”. To su privilegije, bravo gradonačelniče!

–Samo naprijed, skini te neradnike s jasli radnicima! A djecu ne rađaju Zagrebu, nego sebi. I tako ih 80 posto nisu Zagrepčanke.

-Neka se lijenčine prime posla, a ne rađanja djece! Pa da ih mi hranimo…

I to su samo neki od komentara kojima građani Hrvatske ovih dana “časte” roditelje odgojitelje koji pak imaju razloga za slavlje, iako ih dosta izražava i zabrinutost jer čini se da Tomašević ovu priču ne želi završiti.

-Uništavaš sve lijepo u Zagrebu, ali mislim da nećeš dugo!

-Ja ću zaokružiti bilo koga na idućim izborima, samo da ne glasam za njega. Tko voli nek’ izvoli, ali ja mislim da je sramota da mi moramo ovisiti o njemu, njegovim planovima i hirovima.

-Sud nas nije dovoljno zaštitio. Dali su mu prostora d ai dalje nešto mijenja. Nikad neće biti kraja dok ga se ne riješimo.

-On želi npr. da se za mjeru daje 1000 kuna manje, a cijene sve otišle gore i sve je skuplj!

Ovakvim su i sličnim izjavama uzvratili roditelji odgojitelji koji, čini se, sa zebnjom iščekuju svaki novi Tomaševićev potez, ali i izgradnju vrtića te rješavanje problema otpada u glavnom gradu što je i najavio.

foto: zagreb.hr

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.