Čitaonica Istaknute teme Učenje i rekreacija

Roditelji, ne zaboravite na čitanje preko ljeta – evo što predlažu iz Mozaika knjiga

Čitanje preko ljeta – odmor za um i hrana za mozak


Ljeto je idealno doba za odmor i razbibrigu. No, i knjiga može biti razbibriga, idealna za ljetne dane ili barem večeri. Ne zaboravite na čitanje preko ljeta! Evo što predlažemo ovaj tjedan za mlađe generacije:

Vuk i sedam kozlića – Jacob i Wilhelm Grimm

vuk i sedam kozilća

Jedna od najomiljenijih bajki je ona o zabrinutoj mami kozi, veselim kozlićima, mudrom najmlađem kozliću i proždrljivom vuku koji ih uspijeva prevariti. Ovo je priča zbog koje smo se barem jednom svi poželjeli stisnuti i skriti u zidni sat.

Klasičnu i svima dobro poznatu bajku slavne braće Grimm čarobnim ilustracijama oslikao je ugledni ilustrator Patricio Alejandro Aguero Mariño.

Dobro došli u školu – Robert Mlinarec

Dobro-dosli-u-skolu-web

Polazak u školu svima je stresno razdoblje: iako roditelji pokušavaju što više olakšati novopečenim školarcima, djeca vrlo često strepe pred nepoznatim. Kako bi se ta neizvjesnost što lakše prebrodila, sada je tu zabavna slikovnica za sve mališane i njihove roditelje!

Najvažniji događaj u životu svakog djeteta odsada će za svakoga biti  opušten i radostan. Što ih u školi čeka, kako izgleda jedan školski dan i kako će im izgledati život nakon polaska u školu opisali su i oslikali u ovoj čarobnoj slikovnici Robert Mlinarec i Željka Mezić.

Sve čudesno što bit ćeš ti – Emily Winfield Martin

Sve-čudesno-što-bit-ćeš-ti

 

Veliki bestseler New York Timesa koji slavi mogućnosti, prihvaćanje i ljubav koju roditelji osjećaju za svoju djecu…bez obzira na to što bi ona mogla postati kad odrastu!

Od veselih i ritmičnih, do kreativnih i humorističnih, ovim zabavnim pjesmicama Emily Winfield Martin izražava posebne osjećaje koji se javljaju između djece i roditelja. Zanimljive ilustracije će zainteresirati i odrasle i djecu.

Stoga, ovo je odličan dar za svaku prigodu, slikovnica koja će se prenositi s koljena na koljeno i uvijek nas nanovo podsjećati na ljubav i slobodu koju moramo pružiti djeci.

Ovo je prvi put

Da ti si stvarno ti,

Gorim od radoznalosti

Što ćeš sve divno činiti.

foto: Mozaik knjiga

 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.