Edukacija i savjeti

Roditelji naučili petomjesečno dijete da koristiti tutu, kažu, miljama je ispred svojih vršnjaka

koristi tutu

Većina djece počne koristiti tutu između 18 i 32 mjeseca života


Dok se mnogi roditelji s pelenama bore godinama i sanjaju o danu kada će ih njihovo dijete koje već sve razumije odbaciti, mama i tata petomjesečne Emily-Rose nemaju tih problema. Naime, Emily-Rose unatoč svojoj mladolikoj dobi više ne treba pelene i nuždu obavlja isključivo u tutu. Mama malene presretna je jer, kaže, zbog toga uštedi dosta zavidnu svotu novaca.

I dok druge bebe bez razmišljanja te pelene itekako napune, mala Emily Nowicka pokaže prstom na tutu kada mora ići piškiti ili kakati.

Gavin i Monika, roditelji petomjesečne djevojčice ističu kako su jako ponosni na nju i da nitko od njihovih prijatelja i poznanika ne može vjerovati kada im priopće da je Emily naučena na tutu.

– Ona je jednostavno miljama ispred svoje dobi. Fantastična je. Najnevjerojatnija beba na svijetu – komentiraju Gavin, građevinski radnik i Monika, kućanica.

Stručnjaci kažu kako je jako neuobičajena pojava da tako malo dijete već koristi tutu, budući da se većina djece odvikne od pelena u dobi između 18 i 32 mjeseca.

A kako je sve počelo?

Mama Monika, ne sluteći ništa, ranije je tog mjeseca slučajno kupila tutu u trgovini.

– Kupila sam ju jer je bila jeftina i jer sam znala da će ju Emily zatrebati kada tad – objasnila je mama.

No, već idući dan stavili su Emily-Rose da sjedne u nju s odjećom na sebi.

– Samo smo se malo zafrkavali – objasnili su roditelji – ali ona je izgledala jako zadovoljno i kao da joj je vrlo udobno.

Idući dan ponovili su stavljanje na tutu, no ovaj put su skinuli i pelenu da vide što će se dogoditi. Emily-Rose se zaigrala na tuti i usput obavila nuždu, ostavljajući Moniku i Gavina u čudu i nevjerici. Stavili su je još nekoliko dana za redom na tutu bez pelene i čim bi to učinili, beba je obavila nuždu te se prema njihovim riječima, činila jako zadovoljna.

– Sada kad se probudi u 6 ujutro prvo što želi je sjesti na tutu i obaviti svoje. To je nevjerojatno – izjavili su. Kada osjeti potrebu da obavi nuždu počne pokazivati na tutu i plakati dok je ne stave na nju.

Za sve roditelje koji priželjkuju isto, mama Monika ima mali savjet:

– Ostavite tutu da uvijek bude tu negdje pri ruci, kao da je jedna od igračaka. Dajte djetetu prilike da ju istraži i upozna. Starija djeca su toliko naviknula obavljati nuždu u pelene da im je uvođenje tute u život onda vrlo stresno.

Što se tiče njih samih, imaju potpuno povjerenje u Emily-Rose kojoj danju više ne stavljaju uopće pelene. S noćne pelene ju još nisu uspjeli odviknuti.

foto: Joe Chang

3 komentara

  • Nemojte mi zamjeriti, ali ovoje jedan od onih clanaka nakon kojih pozalim sto sam uopce citala. Moje starije djete je koristilo tutu od napunjenih 8 mjeseci, ali ne mislim da je to dokaz da je miljama ispred svojih vrsnjaka. JA sam odlucila da cemo biti bespelenasi, a ne moja beba.
    Sto kazu doktori o sjedenju petomjesecne bebe?

  • Tacno tako.Moj sin je pretstao sa pelenama tacno sa tri i mislim da je pravo vrijeme zad to , sto se tice svijesnosti dijeteta za obavljanjem nuzde.Ranije smompokusavali ali uzalud , mada i mi isto mislimo da je nase dijete “ispred svojih vrsnjaka’ 😂😂😂

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.