Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Roditelji bebi zalijepili post-it mašnicu na glavu nakon što su ih u vrtiću savjetovali da je oblače “ženstvenije”

mašnicu

Kada su u vrtiću predložili mašnicu, mašnicu su i dobili


Kada ostavljaju dijete u vrtiću, roditelji možda očekuju da odgajatelj provjeri imaju li dovoljno rezervnih pelena  i zamjensku odjeću. Ono što sigurno ne očekuju je komentar da bi svoje dijete mogli odijevati malo primjerenije njegovom spolu. No, upravo to dogodilo se roditeljima iz ove priče kada su svoju djevojčicu jedan dan dovezli u jaslice.

Steve i Jessica Rold ostali su zatečeni i iznenađeni  kada su im odgojiteljice toga dana priopćile kako bi svoju curicu mogli češće odijevati u haljinice i možda joj čak staviti mašnicu na glavu. Tako bi, tvrde odgojiteljice, u stvari i ostala mala djeca lakše mogla razaznati je li ona dječak ili djevojčica.

Roditelji su već drugi dan imali duhovit odgovor na prijedlog iz vrtića. Djevojčici su na glavicu zalijepili post-it papirić s nacrtanom mašnom.

Tata Steve je ovaj događaj podijelio na Redditu, gdje su ga i mnogi drugi roditelji podržali.

– Zašto odgajatelji uopće smatraju da je njihova dužnost predložiti tako nešto? – pita se jedan čitatelj.

– Moj četverogodišnjak obožava ružičasto. Većinom se druži s curama što je i njima omiljena boja pa ju je i on zavolio – komentirala je neka mama na Redditu.

– Imam petogodišnjakinju koja se igra Pokemonima i Hot wheelsima, ali i sirenama i barbikama. Često joj kupimo i odjeću na muškom odjelu jer je jednostavnija, bez nepotrebnih šljokica i našivenih lepršavih stvari koje su iritantne – izjavio je neki roditelj.

Rold je pak objasnio kako on i Jessica smatraju da su odgojiteljice samo željele pomoći.

– Vjerojatno su pomislile da nam možda nije palo na pamet da obučemo kći u haljinice pa su nam samo dale prijedlog. Ili nisu željele više odgovarati na 1000 pitanja druge djece je li ona curica ili dečko – kazao je Steve. Dodaje kako je to u stvari bio poprilično blag savjet, no njegova žena je ipak odlučila malo podbosti odgajateljice.

Unatoč ovom humornom potezu, roditelji nisu imali nikakvih problema u vrtiću kojeg izrazito hvale jer polaže pažnju na ranu edukaciju i puno boravka na zraku.

foto: Reddit

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.