Novosti i događanja

Razgledajte kazalište Trešnju i saznajte kako je biti glumac

Tijekom obilaska kazališta Trešnja posjetitelji će moći zaviriti u prostorije koje inače nisu dostupne javnosti


Kako izgleda kazalište iza pozornice, barem ono Gradskog kazališta Trešnja, svi veliki i mali kazališnoljupci moći će saznati u subotu 13. siječnja u 17 sati i u nedjelju 14. siječnja u 11 sati. Riječ je o jedinstvenom programu ‘U kazalištu o kazalištu’ kojim Kazalište Trešnja želi približiti svoj rad svojim vjernim gledateljima kako bi vidjeli gdje predstave nastaju, kojim se trikovima služe i kako se kostimiraju za razne uloge.

Program ‘U kazalištu o kazalištu’ do sada je bio namjenjen samo učenicima osnovnih škola koji su na inicijativu svojih učitelja saznavali kako radi kazalište, a sada je po prvi isti program organiziran za u slobodnoj prodaji, za sve zainteresirane koji žele upoznati kazalište.

Tijekom obilaska kazališta posjetitelji će moći zaviriti u sve prostorije koje inače nisu dostupne javnosti, a voditelji će ih podučiti procesu stvaranja kazališnih predstava uz pokazivanje opreme kojom se stvara kazališna iluzija.

Posjetiteljima će biti na raspolaganju kazališni pojmovnik koji objašnjava sva kazališna zanimanja, kao i pojmove koji se u kazališnu koriste. Neki od posjetitelja imat će priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca.
Ulaznica je 30 kuna.

foto: Toni Renaud

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.