Istaknute teme Za roditelje

Radovala se rođenju nećakinje dok nije saznala njezino ime

ime

Je li ime djeteta izbor koji podliježe komentarima ili ne?

Rođenje nećakinje trebao bi biti poseban i sretan trenutak, i bio je za ovu tetu koja samom činu nije mogla prisustvovati zbog panedmije koronavirusa. Sretna i uzbuđenja čula se sa svojim bratom i šogoricom preko telefona, no oduševljenje zbog toga što je sve dobro prošlo zamijenio je “užas” zbog djetetova imena.

Naime, nećakinju su joj nazvali “Celexa” i teta se s tim nikako nije mogla pomiriti. Toliko da je svoje “jade” podijelila na društvenim platformama tražeći potporu i razumijevanje.

Guglajući ime Celexa još se više ražalostila kad je vidjela da se tako zove jedan antidepresiv. Ime je vjerojatno nastalo kao aluzija na poznatu “Alexu”, Amazonovu virtualnu pomagačicu.

-Nije mi jasan taj mentalni sklop, o čemu razmišljaš kad daš djetetu takvo ime. Mene uhvati smijeh kada god ga čujem i kada netko iz obitelji priča o djetetu i nazove je ‘Celexa” – napisala je teta koja je izabrala nećakinju zvati skraćenom verzijom imena, odnosno “Lexa”.

No, njena šogorica, majka djevojčice primijetila je da teta bebu nikada ne zove punim imenom i zanimalo ju je zašto. Teta je odlučila reći istinu: da ju podsjeća na lijek i da ju tjera na smijeh.

Celexinu mamu to je naravno uzrujalo i počela se brinuti hoće li njezinu kći u budućnosti zlostavljati zbog imena. U obitelji nitko nije podržao tetu te se ona pita je li uopće trebala isticati da je to ime jednog antidepresiva?

Ne, glasili su komentari na društvenim mrežama, nisi to trebala isticati. Neki su napomenuli da je u stvari ona prvi nasilnik u djetetovu životu.

-Nezrela si i to je nezrelo ponašanje. Ljudi ponekad imaju neobična imena – glasio je drugi komentar.

-Užasno je što se ismijavaš djetetu i ne želiš ga zvati imenom. Uostalom, mala djeca sigurno neće znati da je to ime antidepresiva- još je jedan od mnogobrojnih komentara koje je teta dobila i koji nisu “stali u njezinu obranu”.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.