Novosti i događanja

Radionice za djecu – oslikajte drvenog konjića i napravite lepezu

U sklopu radionice za djecu obići će se i izložba kako su djeca nekada živjela i kako su se igrala

Ovoga tjedna u Etnografskom muzeju održat će se dvije radionice za djecu:  Ukrasi svojeg konjića, u srijedu 24. srpnja , od 11 do 12.30 sati, te Izrada lepeza, u četvrtak 25. srpnja, od 11 do 12.30 sati.

Radionice su namijenjene djeci starijoj od 6 godina, a mogu se pridružiti i odrasli. Cijena ulaznice iznosi 15 kn po djetetu, 25 kn za odrasle te 40 kn za obiteljski ulaz (djeca + roditelji).

Obvezna prijava na edukacija@emz.hr, s naznakom radionice na kojoj se želi sudjelovati. 

Ukrasi svojeg konjića

U radionici posvećenoj tradicijskim drvenim igračkama u uvodnom dijelu razgledat će se izložbu Blago Etnografskog muzeja i stalni postav te saznati kako su djeca nekada živjela i kako se igrala. Posebnu pažnju posvetit ćemo tradicijskim drvenim igračkama, koje su zaštićeno kulturno dobro upisano na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

U radionici će se oslikavati drvene konjiće koje je izradio majstor Ivica Mesar.

Izrada lepeza

Ljeto je u punom jeku, pa bi nam dobro došlo nešto za rashladiti se. Što kažete na jednu lepezu koju ćete sami izraditi?
Inspirirat ćemo se istražujući stalni postav izvaneuropskih kultura; od lepeze afričkog poglavice izrađene od slonovonog repa, aboridžinske lepeze kojom su se služile čuvarice vatre iz daleke Australije, do profinjenih svilenih lepeza iz Japana.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.