Istaknute teme Putoteka

Putovanja s djecom roditeljima su jedni od najiscrpljujućih doživljaja

putovanja s djecom

Putovanja s djecom iscrpljujuća su, ali mnogima i najdraža

Putovanja, putovanja, ima li nekoga tko ih ne voli? Da, divno je otići negdje, doživjeti nešto novo, vidjeti razne ljepote, kušati hranu koju do sada nikada niste i naravno- odmarati i uživati.

No, to je ustvari sve ono što slijedi nakon samog puta. Putovanje je pak ono od čega roditeljima nije baš dobro. Naime, ankete provedene na 2000 njih pokazuju da ih najviše zastrašuju putovanja s djecom dulja od pet sati.

Imajući to na umu, sada mnogi trebaju isplanirati nadolazeće ljetne praznike. Zbog pandemijskih godina, neki nisu išli nigdje ili nisu išli tamo gdje su željeli pa sada svi to nekako žele nadoknaditi.

No, vrijeme dolaska do destinacije mnogima je u tom planiranju izuzetno važan faktor koji će možda biti i presudan.

Kako bi ga uštedjeli oni koji si to mogu priuštiti odabrat će odredište do kojeg mogu doći avionom. Naime, po anketama je samo 24 posto roditelja radije odabralo putovanje automobilom sa svojom obitelji. Automobil je dakako, sporiji od aviona i ako ste se zaputili negdje daleko, vrlo je vjerojatno da ćete u njemu provesti i čitav dan. A svi znamo kakve izazovne trenutke to može donijeti.

Unatoč tim izazovnim trenutcima, posve protuslovno, 65 posto roditelja izjavilo je kako će upravo u automobilu najlakše zabaviti svoje dijete. Puno lakše nego u ostalim prijevoznim sredstvima!

Zabavljati djecu kada im sve dosadi, a svi znamo da im uvijek sve dosadi, nije lako. Gladni, žedni, umorni, nezainteresirani…sve su to lijepe nus pojave putovanja. Ipak, povisokih 69 posto roditelja priznalo je kako putovanja bez djece jednostavno ne bi bila ista. I kad napišemo ista, mislimo o u pozitivnom smislu!

Tako istraživanjima saznajemo da 7 od 10 roditelja vodi djecu na apsolutno sva putovanja koja idu jer im je tako jednostavno – zabavnije. i najbolja prilika za povezivanje s djecom.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.