Novosti i događanja

Proljetni praznici u Trešnji za djecu predškolskog i školskog uzrasta

Baletni kamp Pepeljuga i razgledavanje kazališta dio su programa Proljetni praznici u Trešnji

Program Proljetni praznici u Trešnji u sklopu kojeg će se održati baletni kamp Pepeljuga, a na rasporedu je i program razgledavanja kazališta, osmišljen je za djecu predškolskog i školskog uzrasta u svrhu edukacije, poticanja kreativnosti i zabave tijekom proljetnih školskih praznika.

Za sve zainteresirane održat će se baletni kamp Pepeljuga, a na rasporedu je i istoimena predstava u režiji Jakova Sedlara, 27. i 28. travnja, te program obilaska kazališta U kazalištu o kazalištu, 26. travnja.

Baletni kamp Pepeljuga

Baletni kamp Pepeljuga, inspiriran baletom Pepeljuga, u Trešnji će se održati od 23. do 28. travnja.

Balet Pepeljuga pripada samom vrhu baletne literature, nastao je prema poznatoj bajci francuskoga pisca Charlesa Perraulta, a glazbu je napisao ruski skladatelj Sergej Prokofjev. Balet je premijerno izveden 1945. godine u moskovskom Boljšoj Teatru.

Kamp je namijenjen svim malim zaljubljenicima u balet i kazalište, od 6 do 12 godina starosti, koji će se upoznati s osnovim baletnim pozicijama i koracima te će naučiti koreografiju inspiriranu baletom Pepeljuga, prilagođenu njihovom uzrastu. Za upis nije potrebno predznanje.

Polaznici će na dar dobiti tijaru i baletni tutu ili kostim princa, a sudjelovat će i na programu razgledavanja kazališta U kazalištu o kazalištu te će pogledati predstavu Pepeljuga. Posljednji dan kampa održat će se ogledni sat za roditelje.

Prijave na baletni kamp su do 18. travnja 2019.

foto: Kazalište trešnja

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.