Istaknute teme Za roditelje

Priznanje: Otkako imam djecu, život mi se potpuno promijenio – na gore

djecu

Nakon što je dobio djecu, sve mu je krenulo u krivom smjeru

Ako vas pitaju kako je to biti roditelj, možda ćete u šali zakolutati očima, možda ćete opisati kako je to teško ali u isti trenutak i čarobno i kako nema osjećaja kojim se sve ti usponi i padovi te sretni trenutci mogu opisati.

No, jedan tata je ipak našao riječi. A te su da mu se život okrenuo naopačke . i to na gore.

Svoje misli podijeli oje na platformi Reddit, a njegova iskrena ispovijest osigurala mu je stotine i stotine reakcija. Njima s eočito nije nadao jer je post nakon samo par dana na kraju i izbrisao.

Što je to tako “strašno” napisao i koliko se roditelja može poistovjetiti s njim?

-Možete ovo shvatiti kao upozorenje, možete mi dati savjet, a možete mi se samo i ismijavati. Ja sam novopečeni tata dvojice blizanaca koji roditeljstvo shvaća poprilično ozbiljno i predan sam u potpunosti svojoj djeci – započeo je svoju iskrenu, ali anonimnu objavu na portalu. Dodaje, život mu se sasvim promijenio, ali ne može ignorirati unutarnji glas koji mu govori da ga taj novi život ne oduševljava.

-Volio bih da mogu reći mlađem sebi “Ne čini to”. Osjećam se izgubljenim u svemu. Moji planovi i snovi su gurnuti negdje, a život moram posvetiti skrbi za nekog drugog – požalio se. U kući se, otkako je tata, sve odvija točno u dogovoreno vrijeme, a ta monotonija i svakodnevna predvidljivost ga ubijaju.

-Hranjenje, previjanje pelena, besane noći, sve se to stalno vrti u krug, kao neki zlokobni vrtuljak u luna parku čija vožnja nikad neće stati. Jedan sat sna između hranjenja ponekad se čini kao najveća životna pobjeda. Poželim li se oprati ili nešto pojesti, samo žrtvujem svoje vrijeme za spavanje – napisao je.

Kako je vrijeme prolazilo, život mu nije postajao bolji. Klinci su došli u fazu d ase mogu svemu suprotstaviti, a pritom nikakva logička rasprava nije dolazila u obzir. S obzirom da se radi o dvoje djec eiste dobi, jedno je uvijek bilo budno i jedno uvijek nije bilo raspoloženo za suradnju.

Nakon što je počeo raditi od kuće, stvari su se dodatno pogoršale. Stalni prekidi, buka, izgubio je motivaciju i želju za radom, ačini m use d aje izgubio i samoga sebe.

No ,tu nije kraj njegovim problemima. Supruga, koja se do tada dobro slagala s njegovim roditeljima koji žive u blizini, ne želi njihovu pomoć niti voli da djeca idu k njima. Ne želi angažirati niti dodatnu pomoć u obliku dadilje. Zbog svih problema, njihova intimnost kao para potpuno se izgubila.

-Kako da popravim svoj život, kako da bude kao što je bilo i ranije? – upitao je.

Njegova iskrena ispovijest potaknula je, kao što smo napisali, lavinu komentara. Neki su se šalili da ima najbolju prirodnu kontracepciju i da ih je sad samo inspirirao na vazektomiju.

Drugi su pokazali suosjećanje, nagovarajući ga da ipak, unatoč supruzi, zatraži pomoć dadilje. Treći su pak prokomentirali kako supruga očito ima nekih “neriješenih problema” sama sa sobom budući da odbija ikakvu pomoć i ignorira njegove roditelje.

unatoč konstruktivnim primjedbama, post je uskoro obrisan, a prašina koju je ostavio iza sebe još će se neko vrijeme slijegati među tatama koji su odlučili svoje roditeljske probleme napokon iskreno podijeliti sa širom publikom.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.