Istaknute teme Novosti i događanja

Prijavite klince na zabavne KinoKino filmske radionice

filmske radionice

Filmske radionice pomoći će djeci da oslobode svoj svijet mašte

Uz filmski program, na 4. KinoKino Festivalu održat će se niz radionica namijenjenih djeci koje će voditi stručnjaci iz različitih kulturnih, umjetničkih i društvenih područja. Zamisao je ponuditi djeci priliku da borave u kinu prije i poslije projekcija, te da to vrijeme bude ispunjeno učenjem i zabavom.

Ove godine na festivalu će se održati Prvi filmski korakradionica na kojoj će osnovnoškolci uzrasta od 9- 14 godina priliku surađivati s redateljicom posljednjeg nastavka o Koku, ujedno i članicom žirija ovogodišnjeg izdanja KinoKina, Čejen Černić. U sklopu dvodnevne radionice polaznici će kreirati pr(a)vu filmsku priču, te je uobličiti u formu sinopsisa, odnosno predloška za scenarij dugometražnog igranog filma namijenjenog njihovim vršnjacima. Rezultat njihova zajedničkog kreativnog rada bit će prijavljen na natječaj HAVC-a za razvoj scenarija što će možda dovesti i do stvaranja novog dječjeg filma u hrvatskoj kinematografiji. Uz pomoć različitih kreativnih i edukativnih tehnika, radionica je zamišljena kao poticaj djeci da materijaliziraju svoj svijet mašte na papiru, ali i da okuse timski rad kao neophodan alat za neke buduće životne situacije.

Prijave za ovu radionicu otvorene su do 12. veljače, a vrijeme odvijanja radionice je 16. i 17. veljače. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je iva@zagrebfilmfestival.com.

Drugu godinu za redom radionica Dizajniramo plakat omogućit će polaznicima da uz pomoć Andree Sužnjević, nagrađivane dizajnerice iz studija Šesnić&Turković, izrade filmski plakat. U zabavnoj i razigranoj atmosferi mladi i kreativni umovi napravit će plakat za jedan od filmova iz glavnog natjecateljskog programa.

Prošle godine mladi filmoljupci izradili su plakat za Svemirski kamp, znanstveno-fantastičnu komediju o prvoj osmogodišnjakinji u svemiru, kojim je i otvoreno 3. izdanje KinoKino Festivala. Studio Šesnić&Turković s radom su započeli 2006. godine i od tada rade na plakatima i vizualnim identitetima. Poznati su po svom drugačijem i jedinstvenom pogledu, a od poznatijih radova su im plakati za filmove Zagonetni dječakUzbuna na Zelenom vrhu, ali i plakat za kultni avanturstički dječji film Goonies kojim je otvoreno 2.  izdanje festivala.

Prijave su otvorene do 6. veljače, a radionica će se odvijati 9. i 10. veljače. Potrebno je poslati kratko motivacijsko pismo i kontakt roditelja. Molimo vas da u naslovu e-maila navedete ime radionice. E-mail adresa za prijavu je iva@zagrebfilmfestival.com.

foto: KinoKino

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.