Novosti i događanja

Prijavite djecu na besplatnu lutkarsku radionicu i pričaonicu bajki

Djeca od pet do sedam godina na besplatnu lutkarsku radionicu moraju dolaziti u pratnji odraslih

Iz Centra za kulturu i informacije Makismir pozivaju djecu ali i odrasle na besplatnu lutkarsku radionicu i pričaonicu bajki – Na kraju ljeta.

Djeca od pet do sedam godina u radionicu se uključuju zajedno s roditeljima (mamom, tatom, bakom ili djedom). Starija djeca i odrasli rade pojedinačno ili skupno.

Za lutkarski izraz zainteresirana djeca, a i odrasli na početku rada lutkarske radionice izabiru (pojedinačno i skupno) njima najzanimljiviju kratku narodnu ili autorsku priču (basnu, legendu) za koju izrađuju lutke koje animiraju u  lutkarskoj igri ili slikaju mjesta radnje za slikopriču.

Radionica započinje izborom najzanimljivije kratke priče (narodne ili autorske), a nastavlja se kreacijom i izradom te animacijom likova lutaka za lutkarsku igru ili slikanjem mjesta/vremena radnje za slikopriču. Program Na kraju ljeta završava javnom prezentacijom i razgovorom o viđenom programu sudionika i gledatelja.

Program Na kraju ljeta – lutkarska radionica poticajan je za one sudionike koji žele nastaviti rad u amaterskoj lutkarskoj družini, a posebno je prihvatljiv za nastavak rada u mješovim grupama odraslih i djece, zainteresiranih za priče pričane i igrane lutkarskim izražajnim sredstvima.

Radionice će se održavati od ponedjeljka, 2. rujna do petka, 6. rujna 2019. od 10 do 12.30 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18

Zainteresirani za besplatnu lutkarsku radionicu trebaju se prijaviti na mail adresu: jadranka.kerin@gmail.com do petka, 30. kolovoza 2019. U prijavi treba navesti sljedeće podatke: ime, prezime, dob svakog sudionika, telefonski broj.

Program je financiran sredstvima Gradskog ureda za kulturu.

2foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.