Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Priča o igračkama 4 uskoro dolazi u kina!

priča o igračkama

Priča o igračkama vraća se na filmska platna nakon devet godina

Nakon devet godina na kino platna vraća se svim generacijama poznata ekipa iz Priče o igračkama predvođena Woodyjem i Buzzom Svjetlosnim! Četvrti dio jednog od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena iz Disney/Pixar radionice u domaća kina stiže 20. lipnja, u distribuciji 2i Filma.

U novom nastavku Priče o igračkama,u obitelj igračaka koja sada živi kod djevojčice Bonnie stiže novi član, plastična žlicovilica Viličko koji prolazi ozbiljnu krizu identiteta. Naime, Viličko se izjašnjava kao smeće, a ne kao igračka. Woody tako na sebe preuzima obvezu da natjera Vilička da prihvati sebe kao igračku. Kada djevojčica Bonnie okupi cijelu bandu igračaka i odvede ih na obiteljski izlet, Woody završi u neočekivanoj avanturi koja uključuje ponovni susret s davno izgubljenom prijateljicom, porculanskom lutkom Bo Peep.

Rad na ovoj franšizi započeo je prije punih 25 godina, a prva Priča o igračkama izašla je 1995. te označila veliku prekretnicu u svijetu animiranog filma – to je naime bio prvi dugometražni animirani film u povijesti u potpunosti kreiran pomoću računalne animacije.

Bio je to ujedno najuspješniji film 1995. godine, a zaradio je i tri nominacije za nagradu Oscar (prvi animirani film koji je osvojio nominaciju za najbolji originalni scenarij) te dvije za Zlatni globus.

Četiri godine kasnije, Priča o igračkama 2 srušila je rekorde filmskih otvaranja te godine u SAD-u, Velikoj Britaniji i Japanu, osvojila Zlatni globus za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla kao i Grammyja za pjesmu When She Loved Me Randyja Newmana.

Treći nastavak Priče o igračkama 2010. osvojio je pak Oscara za najbolji dugometražni animirani film, a u istoj kategoriji nagrađen je i Zlatnim globusom te nagradom BAFTA.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.