Čitaonica Učenje i rekreacija

Preporuka: Knjige za vaše klince koje mogu čitati preko praznika

Što djeca mogu čitati preko praznika i ipak uživati – savjetuju vam iz Mozaika knjiga


Polovicom šestog mjeseca škola zatvara vrata, ali to nije razlog da se i knjige napuste. Naprotiv, ovo je pravo vrijeme da djeca zavole čitanje – čitajući ono što žele!

Nedavno su u Zagrebu predstavljene knjige za idealne za djecu, popularnih spisateljica Vjekoslave Huljić Moji misle da ja lažem čitati preko praznikai Julijane Matanović Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom.

čitati preko praznika

Oba romana tematiziraju probleme svakodnevnih odnosa mladih u obitelji, školi, društvu te nenametljivo obrađuju i teške teme današnjice. S druge strane, romani su prepuni situacija i događaja u kojima se tinejdžeri svakodnevno nalaze, koje ih vesele i tište i s kojima se mogu poistovjetiti.

Avanture glavnih junaka odvijaju se na otocima, u ljetnom razdoblju, što jamči još već užitak čitanja!

Za najmlađe iz izdavačke kuće Mozaik knjiga predlažu klasične bajke i priče s kojim odrastaju sve generacije.

Tako će Najljepše priče i bajke omogućiti svakom mališanu da zakorači u očaravajuću zbirku najpopularnijih priča i bajki svih vremena! U ovoj knjizi mogu uživati i odrasli, a prekrasne ilustracije udišu život bezvremenskim klasicima!

čitati preko praznika

Među tirkiznim koricama kriju se priče Pepeljuga, Čarobnjak iz Oza, Kraljević žabac, Aladin, Čarobna školjka i Mala sirena.

Evo još nekih prijedloga što klinci mogu čitati preko praznika

Mozgalice za bistre glave

Uskoro u prodaji

Svi ćemo priznati: ljeti se svi polako ulijenimo. Noge u more, glavu u hlad i mozak na pašu! Kako bismo svoj mozak i umne sposobnosti ipak držali aktivnim,  a pri tom se jako dobro zabavili, tu su Mozgalice za bistre glave.

Riječ je o prvom izvornom priručniku misaonih zadataka na ovim prostorima, koji je priredio stručno uigrani autorski tim (dr. Nataša Bucik, dr. Valentin Bucik i Gregor Bucik).

U ovoj se knjizi nalaze misaone vježbe koje premašuju školsku provjeru znanja. Sami po sebi, ti zadaci nisu obećanje da će vam se povećati IQ, ali će vam omogućiti da rješavate misaone probleme koji sliče zadacima kakve nalazimo u školskim psihološkim testovima za provjeru inteligencije, s kojima se svatko od nas susreće u školi ili kasnije u nekim drugim selekcijskim okolnostima.

Najjednostavnije zadatke mogu početi rješavati djeca koja su navršila najmanje četiri godine, a najzahtjevniji zadaci zanimljiv su misaoni izazov za odrasle koji žele održavati misaonu vitalnost i promišljeno se odazivati na izazove u svijetu koji ih okružuje. Zvuči zabavno, vrijedi pokušati!

Mali milijarderDavid Walliams 

U prodaji

čitati preko praznika

David Walliams je u trenu zavladao svijetom dječje književnosti. Trenutno je jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti ne samo u Velikoj Britaniji, već u cijelom svijetu. Njegove su knjige prevedene na četrdesetak jezika, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od četiri milijuna primjeraka.

A ovaj roman će vas upoznati sa simpatičnim likom Joem Spudom koji ima mnogo razloga da bude sretan. Oko milijun, zapravo.

Vjerojatno je upravo on najbogatiji dvanaestogodišnjak na svijetu. Ima sve što poželi: vlastiti bolid Formule 1, tisuću pari tenisica, čak i batlera orangutana!

Da, Joe ima sve što mu srce želi, no samo mu je jedno doista potrebno – prijatelj

Smiješno, poučno i uzbudljivo štivo za svakog ljubitelja pisane riječi jednog i jedinog Davida Walliamsa!

Maša i učiteljica – Sanja Pilić

U prodaji

čitati preko praznika

Treba li Mašu uopće posebno najavljivati? Vjerojatno i ptice na grani znaju da su izašle još jedne pustolovine male Maše. Sanja Pilić nastavlja svoju seriju o Maši ovaj put tematizirajući bitnu ulogu učiteljice u životu svakog djeteta.

Kako vrtićke, tako i školske učiteljice nauče djecu mnoge stvari korisne za čitav život. Maša je toga svjesna! Kako da im zahvali na svemu što su ju naučile? Može li joj u tome pomoći jedan žuti naslonjač?

Priče o Maši su idealne za početnike u čitanju s lako čitljivim slovima i iznimno privlačnim i radosnim ilustracijama u boju proslavljenog ilustratora Nike Baruna.

Serijal Kapetan Gaćeša

U prodaji

čitati preko praznika

Razlog zašto ga stavljamo na popis je sljedeći: DreamWorks Animation dobila je prava napraviti animirani dugometražni film čemu se djeca diljem svijeta iznimno vesele. Film se počeo prikazivati početkom lipnja, a postoji mogućnost da zaigra i u kinima diljem Hrvatske!

Krajnje je vrijeme uhvatiti korak i pročitati čak sedam nastavaka ovog uzbudljivog i neobičnog romana, jer 8. dio samo što nije izašao…

Kapetan Gaćeša je dječji roman u serijama američkog autora i ilustratora DAV Pilkeya. Riječ je o dječacima Georgeu Beardu i Haroldu Hutchinsu, te Kapetanu Gaćeši, superjunaku iz jednog od stripova koje su dječaci sastavili. Kapetan Gaćeša sasvim slučajno postane stvarnost i tu avanture počinju…

Knjige su prevedene na više od 20 jezika, a u svijetu je prodano više od 70 milijuna knjiga.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.