Istaknute teme Za roditelje

“Prekinula” s prijateljicom jer troši više novca na djecu od nje

Prijateljica je toliko trošila na djecu da je zapala u dugove – no je li to razlog za prekid prijateljstva?

Imati prijateljicu više od 30 godina, s kojom ste odrasli i usto su i vaša djeca slične dobit te također prijatelji, zvuči kao pravi blagoslov.

Dvije mame odrasle su u obiteljima srednje klase, praznike su provodile zajedno, izlazile subotom, družile se na obiteljskim večerama. Obje su se udala u srednjim dvadesetima pa s eprijateljstvo nastavilo, a kasnije su u slični mrazdobljima došla i djeca.

No, tada je mama koja je i postavila svoju dilemu virtualno, primijetila da se njezina prijateljica Tina, počela mijenjati.

-Tina i ja živimo u sličnim uvjetima, imamo sve, ali nismo bogate. Naša djeca također imaju ugodan život,. No, u zadnje sam vrijeme primijetila da ona troši iznad svojih mogućnosti. Često priča kako je u dugovima i ja ju saslušam, ne prigovaram i ne dajem savjete. No, smatram da ne bi smjela biti u dugovima zbog udovoljavanja djeci – napisala je prva mama.

Naime, prema njezinim riječima, djeca što požele, to i dobiju. Od najnovijeg modela iPada, do pretplate na Zoo, xboxa i skupe odjeće. A radi s eo maloj djeci u dobi od 4 i 6 godina.

No, ono što je mami najviše zasmetalo je to što njezina djeca, družeći se s Tininom, sada i sama žele sve više i više.

-Meni ne pada zadužiti se da bi oni mogli imati članstvo na bazenu ili najnovije igrice. Nisam nikada ništa prigovarala Tini do odvratne rođendanske zabave koju je pripremila – ispričala je ljuta mama.

A rođendanska zabava Tinine mlađe kćeri bila je pravi hit. Slova njezinog imena ukrašena blještavim lampicama, veća od same djevojčice, dekorativni aranžmani od balona, torta koja je, priča se, bila veća i od svadbene.

Djeci je taj rođendan bio, pretpostavljate, najbolji ikad! I, sama su poželjela sličnu proslavu. Ogorčena mama je samo provjerila cijene te otkrila da svjetleća slova za ime stoje oko 6000 kuna!

Djeci je rekla da zaborave. Prijateljica Tina uskoro ju je nazvala i predložila zajednički vikend, na što joj je prijateljica rekla da ne može, no Tina je shvatila da nešto ne “štima”.

Suočivši prijateljicu s nizom pitanja, ova joj je priznala što ju nervira u njezinu ponašanju, no Tina ju je nazvala zavidnom i ljubomornom. Niti kod supruga nije bolje prošla, jer joj je on rekao da je pretjerala u svemu.

Spas je potražila online, no niti internetska populacija nije imala pretjeranog razumijevanja.

Napisali su joj da se radije pozabavi da njezina djeca ne traže stvari koje drugi imaju i da ih pokuša preodgojiti. Drugi smatraju kako Tinine financije nisu njezin problem. Treći su nadodali ako joj smeta Tinin ekstravagantan život, problem je u njoj.

Foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.