Novosti i događanja

Predstava Bubamarac u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Predstava Bubamarac nastala je prema pjesmi Zvonimira Baloga koju je 1981. uglazbio Arsen Dedić

Zagrebačko kazalište lutaka predstavlja novu premijeru Bubamarac, koja će se održati u petak 10. svibnja 2019. u 19 sati. Riječ je o predstavi koja je nastala prema pjesmi Nije lako Bubamarcu Zvonimira Baloga koju je 1981. uglazbio Arsen Dedić.

Ljubavna iskušenja mladog Bubamarca već 38 godina pripadaju u antologiju pjesama za mališane (i one koji se tako osjećaju) kao nezaobilazan refren mnogih djetinjstava.

Dramaturginja Jelena Popović za beogradsku inscenaciju osuvremenila je Bubamarčeve ljubavne jade i smjestila ga na livadu koja neodoljivo podsjeća na današnji svijet poigravajući se s pop kulturom satkanom od površnosti, modnih imperativa i potrošačkog društva.  

-Zagrebačka adaptacija poslužila se predloškom Jelene Popović kao ishodištem nove predstave u kojoj će i naša najmlađa publika prepoznati društvo u kakvom danas i ovdje odrasta, a sve u režiji gledatelja međunarodnog ugleda Darijana Mihajlovića – kazali su iz
Zagrebačkog kazališta lutaka.

Pojasnili su da se bubamarčevo sazrijevanje u njihovoj verziji kroz nekoliko razočaranja obilježeno je razotkrivanjem varljivosti izvanjskog dojma i trikova kojima pribjegavaju one bube koje ga žele pridobiti bez dubljih osjećaja. Taj najpopularniji neženja na livadi morat će proći brojna iskušenja dok ne uspije prepoznati pravu ljubav koja se obično krije tamo gdje se najmanje očekuje.

Uz nadahnutu Balogovu studiju muško ženskih odnosa izrečenu jednostavnim stihovima i nezaboravnu Arsenovu melodiju, ova predstava uz puno humora prikazuje potrebu da se svidimo, nekome pripadamo i prikažemo u najboljem svjetlu, ali i afirmira staru mudrost da prave vrijednosti ne mogu zasjeniti lažni sjaj i površna nadmetanja. 

U predstavi glume: Marta Bolfan Ugljen, Marina Kostelac,Matija Prskalo, Dinka Vuković, Ivan Bošnjak, Borna Galinović, Siniša Miletić i Anđelko Petric.

fotografije: Ines Novković

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.