Edukacija i savjeti Novosti i događanja

Pratite online matineje, za početak predstavu „Nije me strah“, a potom sami napravite svoje kazalište

Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokrenulo je program „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu će prikazivati svoje predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

Iz raznih kazališta su pripremili razne online matineje kako bi djeca ostala doma uz edukativnu i zanimljivu zabavu

Kreću ove nedjelje, 29. ožujka 2020. u redovitom terminu nedjeljne matineje u 10 sati i 30 minuta s predstavom osječke autorice Dubrave Pađen Farkaš „Nije me strah“ u režiji Ljudmile Fedorove! Pratite avanture dječaka Tina i doznajte koliko zapravo (nije) strašan Djecozgrab! Autorica je napisala: „Istina je djeco, u našim se glavama krije svašta – od prekrasnih misli do strašnih, najstrašnijih strahova koje samo naše glave mogu smisliti!“

– I baš zato ovom predstavom želimo započeti i poručiti vam da smo uz vas i da nas nije strah! Za likovnost predstave zadužen je bio Dražen Jerabek, a za glazbu Damir Šimunović. U predstavi igraju: Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Malidža i Kristina Kovačević.

Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme – Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30, a repriza je na tv-u predviđena za slijedeću subotu u 15,30.

Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu!

Kulturni centar Travno je jedan od brojnih centara i kulturnih ustanova koji žele doći do svojih građana kada oni ne mogu doći do nas. Pritom mislimo na djecu i odrasle te se trudimo svima ponuditi sadržaj.

Stoga na internet stranici Kulturnog centra Travno možete pronaći video radionicu izrade lutke od papira te kratki video prikaz kućne izrade malenog kazališta od kartonske kutije.

Ovom prilikom želimo pozvati građane da prate nas i nama slične centre za kulturu, kazališta i kazališne družine na društvenim mrežama i internet stranicama i sigurno će pronaći ideju i dobar video da što ljepše i kreativnije provedu vrijeme kod kuće. Također nam se svi zainteresirani mogu javiti na e-mail adresu gorana24@gmail.com ili Facebook stranicu Kulturnog centra Travno ukoliko žele podijeliti s nama i našom publikom neke od svojih ideja i kreacija.

Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.