Novosti i događanja

“Postolar i vrag” – nova predstava za najmlađe u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka od ovog je tjedna bogatije za još jednu predstavu – Postolar i vrag Augusta Šenoe. Prve izvedbe u slobodnoj prodaji bit će u subotu 19.3.2022. u 11 i 18 sati te u nedjelju 20.3.2022. u 11 sati.

Prve izvedbe predstave Postolar i vrag u bit će u subotu u 11 i 18 sati

U predstavi je u cijelosti prenesen ritmičan i svima dobro poznat tekst Šenoine pripovijetke u stihu koji će djeci biti dragocjen uvod u djela tog velikog hrvatskog pisca, a roditeljima drag podsjetnik na djetinjstvo („Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga skok na skok…“).

Dok će djeca uživati u živopisnom i živahnom nadmetanju postolara i vraga, roditelji će zasigurno prepoznati slojevit podtekst Šenoine priče o Postolaru koji od mukotrpnoga rada jednostavno ne može prehraniti djecu tako da će mu jednoga dana prekipjeti pa će poželjeti pomoć makar i od samoga vraga.

Ako pošten, marljiv postolar ne može preživjeti čak niti ako šije cijele noći, a ruke su mu „ižuljene od zle muke“, kakva li je to strašna nepravda i nema li se čovjek pravo pobuniti protiv tako uređena svijeta? Cijeli taj složen podtekst potiče nas da se zamislimo nad time tko su danas postolari, a tko vragovi te tko nam što nudi i za koju cijenu.

Režiju potpisuje Zoran Mužić, skladatelj je Mate Matišić, dramaturginja je Petra Mrduljaš, kreatorica lutaka i scenografije Gordana Krebelj, a oblikovatelj svjetla Vilim Sever.

U predstavi glume: Anđelko Petric, Borna Galinović, Ivan Bošnjak, Matilda Sorić, Daniela Čolić-Prizmić te Mladen Čutura.

Foto: Zagrebačko kazalište lutaka 

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.