Čitaonica Istaknute teme

Poslastice za mlađe čitatelje: Od misterioznih trilera do slatkih slikovnica

Proljeće na police donosi po nešto za svakoga – od romana do slikovnica

Proljeće je stiglo, sunce je zasjalo, a na police knjižara smjestili su se uzbudljivi naslovi za mlade, kultna biblioteka Stribor također je bogatija za dva nova naslova, a tu su i neodoljive slikovnice za najmlađe u kojima će zasigurno uživati i oni nešto stariji knjigoljupci.

Ljubitelje young adulta u nezaboravnu priču uvući će Vrisak i tišina, atmosferičan i misteriozan triler za mlade u kojem autorica Cory Anderson donosi priču o ljubavi i preživljavanju te o nemogućim odlukama i njihovim posljedicama. Slijedi ga Zlatni kavez, novi nastavak popularnog fantasy serijala Zatvorska vidarica proizašlog iz pera majstorice pripovijedanja Lynette Noni u kojem priča prati sedamnaestogodišnju Kivu Meridan koja mijenja kobni zatvor za varljivu palaču punu laži iz koje se mora izvući prije nego bude prekasno.

Za one nešto mlađe čitatelje izašla su i dva nova naslov u poznatoj biblioteci Stribor. Nagrađivani autor za djecu Kieran Larwood donosi Dar Mračnoj Rupi, nastavak uzbudljivih pustolovina Podkina Jednouhog u kojem stari bard vješto nastavlja pripovijedati priču o zecu Podkinu, njegovim hrabrim prijateljima i borbi protiv zlih Gvozdenih.

Dijete vjetra, još jedan novi naslov u Striboru, proizašao je pak iz pera britanske autorice poljskih korijena Gabriele Houston koja je svoju fascinaciju slavenskom mitologijom i čudesnim bićima  uspješno pretočila u uzbudljiv roman prožet dječjom znatiželjom i smionošću u otkrivanju novih svjetova.

Najmlađe čitatelje (i njihove roditelje!) obradovat će Mali Vuk pere zube i Mali Vuk ne želi na spavanje, nove slikovnice popularne autorice Orianne Lallemand koje donose praktične životne lekcije kroz slatke priče o nestašnom malom vučiću koji uči nove stvari ili se suočava s novim izazovima. Od novih slikovnica tu je i simpatičan Mrzovoljni majmunčić Max koji je u rekordnom roku osvojio srca djece i odraslih ukazujući da čak i razigrani majmunčići ponekad imaju loš dan i kako je to sasvim OK, autorice Suzanne Lang.

Svi navedeni naslovi dostupni su u knjižarama diljem zemlje te na webshopu Znanja, a na vama je da sebe i svoje najmilije opremite sjajnim štivom za zajedničko uživanje u sve sunčanijim danima koji su pred nama.

autor i foto: Stribor

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.