Novosti i događanja

Ponesite dječje cipelice i podržite borbu protiv zlostavljanja djece

Bilo kakav oblik zanemarivanja i zlostavljanja djece na njima ostavlja duboke ožiljke


Udruga Djeca Ljubavi u nedjelju u 12 sati na Trgu Francuske Republike u Zagrebu organizira mirno okupljanje povodom Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece. Postavljanjem dječjih cipelica na javnom mjestu skrenut će pažnju javnosti na problem nasilja nad djecom, a naročito se želi istaknuti potrebu za hitnom i učinkovitom prevencijom kako bi se djeci žrtvama osiguralo sigurno djetinjstvo.

Nasilje nad djecom je tema o kojoj se nerado priča sve dok se u crnoj kronici ne pojavi još jedan tragičan slučaj.

– Ne možemo okretati glavu od činjenice da je u našem društvu nažalost prisutno fizičko, emocionalno i seksualno zlostavljanje djece – kazali su iz Udruge.

Bilo kakav oblik zlostavljanja i zanemarivanja djeteta ostavlja duboke ožiljke. Osobe koje provode nasilje nisu svjesne kakve teške i dugotrajne posljedice ostavljaju na razvoj djeteta, a institucije koje se time bave često su više dio problema nego dio rješenja.

U udruzi Djeca Ljubavi svakodnevno se susreću s pravnim, psihološkim i drugim izazovima dok se bore za zdrav i sretan dječji život.

– Trebamo se podsjećati na odgovornost koju imamo kad su u pitanju djeca. Zadatak je pojedinca i cijelog društva da spriječimo i prepoznamo bilo kakvu štetnu situaciju za dječji razvoj te da pružanjem odgovarajuće pomoći osiguramo mirno i sretno odrastanje svakom djetetu – istaknuli su organizatori.

Pozivaju sve građane da im se pridruže na mirnom okupljanju, ponesu dječje cipelice i povedu dječicu!

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.