Istaknute teme Zabava i zanimljivosti

Pokloni su otvoreni, uzbuđenje je splasnulo: što raditi cijeli dan na Božić?

pokloni

Pokloni su najljepši dio Božića, no što nakon toga?

Iako djecu nekad ujutro ne možete probuditi za jaslice/vrtić/školu, na božićno jutro, premda su pola noći budna čekala Djedicu, čudom ustaju još i prije 7 sati!

Da, nećete se baš naspavati jer kreće pohod na poklone. Papiri i mašne lete i do sedam sati već je gotovo. I, što sada? Možda biste poželjeli produljiti taj blagdanski duh, da ne traje samo desetak minuta. Evo kako to možete napraviti.

Zapakirajte sve!

I najmanje sitnice. Slatkiše. Sve. Neka odmotavanje svega traje što duljeeee….

Pauza za doručak

Nakon otvaranja dijela poklona, pokušajte napraviti pauzu za doručak. Djeci će biti teško maknuti se od bora, ali namamite ih nečime što jako vole jesti. Na primjer, palačinkama. To će im dati i potreban predah da malo stignu doživjeti i poklone koje su već otvorili, a ne da ih samo gurnu u stranu.

Igrajte se Djedice

Svatko u jednom krugu odabere po poklon za svakog ukućana i podijeli ih. Zatim jedan po jedan otvaraju svoj paket, a drugi čekaju red za otvaranje. Tako bolje dožive tuđe, ali i svoj poklon.

Lov na poklon

Zašto jedan poklon ne biste negdje sakrili i napravili potragu za blagom? Naravno, uz tragove koje djeca trebaju riješiti da bi došla do blaga. I, neka igre počnu. To bi trebalo osigurati dodatnih 15 minuta zabave, ako budete te sreće 🙂

Kupite dar za van

ako ove godine niste, iduće godine budite mudriji. Kupite barem jednu stvar koju djeca mogu iskušati vani. Koturaljke, romobil, zmaja…djeca će izaći van u dvorište il iu park da isprobaju novu igračku i sigurno će se zabaviti neko vrijeme.

Zahvalnice

Naučite djecu da budu zahvalna, jer to je divna osobina. Nakon doručka i otvaranja poklona, kada se atmosfera malo stiša, recite im da svim ukućanima i onima koji su im nešto poklonili, napišu zahvalnice. Možda i baki i djedu, tetki, susjedima, prijateljima…vi možete pomoći manjoj djeci. Neka to postane vaša nova božićna tradicija.

foto: Freepik

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.