Poklon čitateljima

Poklanjamo slikovnice: Najljepše basne, Djed i vještica ili Mamina maza

slikovnice

Birajte slikovnice uz koje će vaše dijete rasti i uživati

Možda ste ovih dana svratili do Interlibera, a možda zbog nekih razloga i niste. Kako bilo, kućnu knjižnicu uvijek treba nadopunjavati i uživati u novim dječjim naslovima. Ima ih zaista puno, pa je u morau ponude teško izabrati što je zanimljivo i dobro, a što baš i nije za vas.

U suradnji s Mozaikom knjiga mi vas darujemo s jednom od tri slikovnice koje se nalaze na listi njihovih novih izdanja.

Prva slikovnica je u stvari zbirka basni koja se proteže na prekko 100 stranica pa itekako ima što za čitati ako vam djeca vole male mudre i poučne priče u kojima su glavni likovi životinje. Nije na odmet spomenuti da su u ovom djelu sabrane najzanimljivije basne proslavljenih autora. Ezopa, koji je po basnama i najpoznatiji, no tu je i naša Ivana Brlić Mažuranć te Krilov i La Fontaine.

Slova kojima su Najljepše basne napisane su jako velika, pa je knjihgoslikovnica pogodna i za početnika u čitanju, ali i za diskusiju s roditeljima nakon čitanja.

Djed i vještica jako je duhovita slikovnica u poeziji Iako u našoj kući nema izrazito vellkih ljubitelja ovakvog štiva, ova nam se slikovnica jako svidjela jer je simpatična, radnja je dobra, ima dobru priču, a sve to zapakirano u zaista dopadljive stihove. Na kraju pjesme se otkriva tko je tav ještica i što je učinila djedu. To je malo iznenađenje za kraj. U svakom slučaju, odlično štivo prije spavanja od Ines Marciuš Kruljac.

I, kao šećer na kraju vam predstavljamo Maminu mazu Sunčane Škrinjarić.

Mamina maza jednostavna je slikovnica o nadimcima, onim poželjnim i onim manje poželjnima. O strahovima koji muče djecu i kako se ponekad zbog tih strahova ponašaju. Iako na prvi pogled jednostavna, slikovnica je dirnula u neke dublje teme koje roditelj može načeti sa svojim djetetom.

Sve to uz bogate ilustracije Ane Despot.

vi nam na portalu ili Facebooku komentirajte što biste od ove tri slikovnice željeli čitati svojoj djeci ili što biste voljeli dati njima da čitaju sami.

Mi jednom dobitniku kojeg ćemo objaviti 23. studenog 2022. šaljemo slikovnicu koju je odabrao.

foto: Dječja posla

12 komentara

 • Željela bih Maminu mazu jer moja prvašica ima problem sa nadimcima koji bole. Možda bi nam ova knjiga pomogla da se naučimo nositi s time.

 • Mamina maza je slikovnica koju bi rado čitala svom mališanu, da mu čitam traži me stoput u danu, on je mamina maza jer je još jako mali, svega dva mjeseca mu do drugog rođendana fali, voli kad mu se čitaju slikovnice, odmah mu se ozari lice.

 • Sve slikovnice su prekrasne,svaka na svoj način.
  Moj mali unuk obožava knjigice i stalno želi da listsmo i čitamo.
  Možda bi mu Mamina maza najbolje odgovarala,jer je i sam velika mazica.

 • Budući da živimo u svijetu u kojem tehnologija zauzima glavni dio slobodnog vremena jedan od izazova sa kojim se suočavamo jest kako motivirati dijete za čitanje.
  Predloženi naslovi su svi izvrsni za motivaciju na čitanje i predstavljaju odličan medij za komunikaciju s djetetom kroz čitanje priče ili kroz preporuku da čitaju sami jer će na taj način bez iznimke ove divne slikovnice svako dijete barem nakratko odvesti u neku drugu stvarnost gdje mašta preuzima vodstvo.
  U ovom trenutku bih odabrala naslov “Mamina Maza” jer ova slikovnica potiče osjetljive teme za interakciju između djeteta i roditelja, istovremeno pomažući djetetu da se kroz priču u slikovnici lakše suočava sa svojim razvojnim strahom i pobjedi ga kroz glavni lik sa kojim se svako dijete može poistovjetiti i pronaći pomoć da se uspješno suoči i nosi sa teškoćama, a na taj način u interakciji kroz ovu slikovnicu raste dijete, ali i mi roditelji.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.