Čitaonica Poklon čitateljima

Poklanjamo pretplatu na dječje časopise Prvi izbor i Moj planet

Prvi izbor i Moj planet časopisi su u kojima će svaki osnovnoškolac pronaći nešto za sebe

Školska godina tek se zahuktala, a iz Mozaika knjiga već stižu super vijesti za sve znatiželjne školarce! A te super vijesti su da su našim čitateljima odlučili pokloniti po jednu i to godišnju pretplatu na časopise Prvi izbor i Moj planet! Uz njih se na poklon dobiva i Gregov dnevnik, što je izvrsno štivo za sve školarce koje treba ma,o “poitjerati” da počnu uživati u knjigama i romanima.

Ovi časopisi su pak sami po sebi super, zabavni, poučni, ali evo još malo o njima:

Prvi izbor:

Dječji časopis Prvi izbor namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, učiteljima, roditeljima i knjižničarima. Koristi se kao pomoć u ranom učenju hrvatskog jezika. Koristan je i u nastavi prirode i društva, likovne i glazbene kulture, dramskog odgoja i odgoja za vrijednosti.

Časopis Prvi izbor je: poticaj za samostalno čitanje djece ili čitanje djeci čime se razvijaju čitanje, govorenje, pisanje, slušanje i učenička, učiteljska i roditeljska kreativnost. Također je velik poticaj za stvaranje svim književnicima za djecu i dječjim ilustratorima.

Od 2000. godine izdavač Prvog izbora je izdavačka kuća Mozaik knjiga u Zagrebu. Prvi izbor razvio se u vrlo uspješan umjetničko edukacijski projekt što potvrđuje i višegodišnja naklada do 15.000 primjeraka koje čitaju učenici u skoro svim hrvatskim osnovnim školama.

Dječji časopisi nude dodatni materijal za čitanje jer sadrže kraće književno-umjetničke tekstove kao što su crtica, priča, basna i bajka. Čitanjem dječjih časopisa učenici uočavaju sličnosti i razlike između racionalnog i iracionalnog, neposredno usvajaju obilježja fabule i zakonitosti pripovijedanja o nekom događaju.

Mnogi tekstovi govore o životnim vrijednostima i važnosti njegovanja tih vrijednosti. Sadržaji u dječjim časopisima pisani su standardnim književnim jezikom Tako učenici uočavaju na konkretnom primjeru uvažavanje pravopisne i gramatičke norme. Dijete koje čita dječje časopise razvija naviku čitanja kao važan segment čitalačke kulture.

Moj planet:

Negdje u drugom razredu polako se formiraju interesi školaraca. Tada je vrijeme da priroda, ljubitelji znanosti, mladi avanturisti i istraživači dobiju vlastiti časopis – Moj planet.

Poziva ih na avanturističke ekspedicije kroz kraljevstvo životinja i biljaka. Uči o astronomiji, ekologiji, prirodnim pojavama. Impresionira zanimljivim eksperimentima i lutanjima po Hrvatskoj, svijetu i svemiru.

Uz savjet veterinara pomaže se brinuti o kućnim ljubimcima. Poziva vas da zajedno stvorite časopis u kontakt odjeljcima i nagradnim natjecanjima. Razveselite se stripovima i kratkoročnim testovima. Pruža informacije i slike za plakate, govore …

Zanimljivi i atraktivno napisani tekstovi, prilagođeni dobi čitatelja, nadopunjuju se izvrsnim kolor fotografijama i ilustracijama.

E sad kad ste saznali sve što se moglo, vrijeme je i da otkrijete kako do pretplata i Gregovog dnevnika.

Tako što ćete lajkati i podijeliti ovaj post te komentirati koji biste časopis željeli osvojiti i zašto. Dobitnika objavljujemo 5. listopada 2020. na portalu.

I na zaboravite, poticanjem djece na čitanje u najranijoj dobi stvarate ljude koji će jednog dana razmišljati svojom glavom 🙂

foto: Mozaik knjiga

13 komentara

 • Prvi izbor jer volimo čitati i jer je raznolik, pun zanimljivih tema, križaljki, stripova. Profesor Svjetlan se uvijek prvo pročita.

 • Moja školarka bi se oduševila da dobije pretplatu na Moj planet. Ona je davno odlučila da će po zanimanju biti ili veterinarka ili timariteljica u ZOO. 🙂 Ovaj časopis za nju bi bio raj.

  • Predivno sve objašnjeno i taman za moju kćerku koja obožava biljke,životinje sve živo je zanima…bila bi presretna da ovo osvoji!

 • Voljela bi osvojiti časopis Moj planet za svoju kčerku koja voli upoznavati planetu i njene različitosti.
  Obožava vrijeme provoditi u prirodi, istraživati vrste životinja.

 • Prvi izbor! Imam drugaša koji još nema naviku čitanja osim što se mora ?, za sve ostalo mama je čitala, ovo bi mozda bila prilika da otkrije ljeputu samostalnog čitanja

 • Moj prvasic i mladja seka skupa “citaju” sve sto im dode pod ruku,cak i npr. katalog dm_a. Vrijeme koje provedemo skupa i komentiramo procitano je neprocjenjivo…

 • Prvi izbor jer volimo čitati. Obožavamo što je časopis raznolik jer prati različite teme, sadrži stripove, križaljke, a od svega najviše se veselimo dolasku novog broja i zajedničkom čitanju.

 • Časopis Prvi izbor bi dobro došao mom unuku(6godin),kao i meni jer radim u dječjem vrtiću sa predškolskim skupinom. Imate jako puno sadržaja koji nam mogu koristiti u radu sa djecom.

 • Prvi puta sam ljetos cula i to na postu Sanje Polak o ovim casopisima. Predivno i poticajno i kako imam 4 skolarca u slučaju da ne dobijem pretplatu uključiti cu se i zatražiti je sigurno!
  Sve pohvale !!!

 • Moja djeca obožavaju svemir i sve vezano uz njega.Fascinira ih to nevjerojatno svemirsko prostranstvo.Obožavaju gledati dokumentarce o Zemlji i Svemiru.Časopis Moj planet…. bi ih stvarno oduševio i čitali bi ga sa velikom radošću i zanimanjem.Volio bih osvojiti za njih…Moj planet

 • Moj planet. Zato sto Adrian jednostavno obožava životinje, voli istraživati i upijati nova znanja i zato bi bas ovaj časopis za njega bio pun pogodak! ?

 • Moj planet! Moj sin je treći razred i jako voli čitati. Znatiželjan je i pravi mali istraživač. Planira biti inžinjer nečega ?. Voli životinje, uvijek traži da mu razjasnimo nepoznate pojmove i voli znati sve o svemu.

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.