Novosti i događanja

Počinju upisi u jaslice, vrtiće i predškolski program, evo što vam je sve potrebno

Zahtjev je moguće predati samo u jedan vrtić, a do kraja svibnja roditelji će znati jesu li im djeca upala u onaj željeni


Roditelji koji žele upisati dijete u vrtić od 2. do 11.svibnja moći će u željenim vrtićima dostaviti dokumentaciju. Roditelji će djecu moći upisati u jaslice (ona djeca koja do 31. kolovoza navrše 6 mjeseci do 11 mjeseci života) i vrtić (djecu koja do 31. kolovoza navršavaju jednu godinu života pa do polaska u osnovnu školu).

U istom periodu zahtjeve će morati podnijeti i roditelji predškolske djece koja će morati u vrtićima odraditi 250 sati. Riječ je o redovitom programu koji moraju proći sva djeca u godini prije polaska u osnovnu školu.

Djeca s motoričkim oštećenjima predškolski program odradit će u Dječjem vrtiću Vladimira Nazora, a ona s višestrukim teškoćama, sniženih intelektualnih sposobnosti u Dječjem vrtiću Duga i u Dječjem vrtiću Sopot. Djeca s motoričkim oštećenjima, i sniženih intelektualnih sposobnosti program predškole mogu proći i u Dječjem vrtiću Potočnica, ona s višestrukim teškoćama u Dječjem vrtiću Utrina, a s autističnim obilježjima u Dječjem vrtiću Bajka.

Dvojezični hrvatsko-mađarski 10-satni program mogu pohađati djeca u Dječjem vrtiću Potočnica, a niz vrtića nudi i posebne programe ( Montessori program, Waldorfski program, drugi posebni 10-satni i poludnevni programi ranog učenja stranog jezika, zdravstveni, športski, ritmike i plesa, glazbeni, likovni, dramsko-scenski, informatički, ekološki, vjerski i drugi programi za koje dječji vrtić ima verifikaciju).

Uz zahtjeve (popunjeni i potpisani zahtjev za upis – obrazac dostupan u dječjem vrtiću i na web stranicama dječjih vrtića i www.zagreb.hr) koji se dostavljaju samo jednom dječjem vrtiću, u pravilu prema mjestu stanovanja, roditelj ili skrbnik djeteta trebaju priložiti i:

  • rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta (bez obzira na datum izdavanja isprave) ili pisanu privolu roditelja da dječji vrtić može sam provjeriti podatke o rođenju djeteta u maticama rođenih
  • uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta ili pisanu privolu roditelja da dječji vrtić može sam – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta
  • te presliku osobne iskaznice roditelja
  • dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa
  • ostala dokumentacija navedena u zahtjevu za upis djeteta u dječji vrtić

Komisija za upis djece dječjeg vrtića odlučuje o zahtjevima za upis djece na temelju dostavljene dokumentacije i obavljenih inicijalnih razgovora roditelja, uz nazočnost djeteta, sa stručnim timom dječjeg vrtića.

Rezultati upisa djece u pojedine programe (popisi prihvaćenih i odbijenih zahtjeva za upis djece) bit će objavljeni na oglasnim pločama dječjih vrtića 30. svibnja 2018.

Djeca primljena u vrtić upisuju se u dječji vrtić temeljem ugovora koji roditelj sklapa s dječjim vrtićem u pravilu u roku od mjesec dana od dana oglašavanja rezultata upisa, a iznimno najkasnije do 1. rujna 2018. ili do uključivanja djeteta u program. Dijete se uključuje u program početkom pedagoške godine od 3. rujna 2018. odnosno kako je to utvrđeno ugovorom.

Djeca se mogu upisivati u programe tijekom cijele pedagoške godine u dječje vrtiće koji imaju slobodna mjesta koja se objavljuju na stranici www.zagreb.hr početkom svakog mjeseca.

Prije upisa djeteta roditelj je obvezan dostaviti dječjem vrtiću potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić. Sudjelovanje roditelja u ekonomskoj cijeni pojedinih programa utvrđuje se u skladu s aktima Grada Zagreba, ovisno o vrsti i trajanju programa.

foto: Pixabay

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.