Novosti i događanja

Počela nastava, u obnovljenu školu dr. Ivan Merz nakon dvije godine vratilo se 380 učenika

Na prvi dan nove nastavne godine, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu. 

Učenici škole dr. Ivan Merz vratili su se u svoju matičnu školu i više neće morati pohađati nastavu u drugim školama

– Osnovna škola dr. Ivan Merz jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je  prije dvije i pol godine pogodio grad Zagreb i uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, koju smo otvorili početkom godine, jedina je na kojoj je završena cjelovita obnova. Drago mi je da su se učenici vratili u svoju matičnu školu i da više neće morati pohađati nastavu u drugim školama – rekao je gradonačelnik.

Dodao je da je u školu za koju možemo reći da je gotovo nova, jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj te koja je ojačana i može izdržati jači potres od onoga koji nas je zadesio, uloženo 60 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa polovica uloženog novca povući će se iz Fonda solidarnosti, dio je već isplaćen i vraćen Gradu, a druga polovicu bit će dobivena iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

– Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na bilo koji način u cjelovitoj obnovi, kao i školi i roditeljima i učenicima na strpljenju – istaknuo je gradonačelnik Tomašević, te poželio svim učenicima sretan prvi dan škole, dobar uspjeh u nastavnoj godini, da dobro i marljivo rade ali da uživaju u školskim danima koji su zasigurno najljepši u životu.  

– Uz ovu školu danas s radom započinju i Područna škola Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, područna škola Osnovne škole Savski gaj u Blatu, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog te Hotelijesrsko – turistička škola, a do kraja godine planiramo otvoriti još tri škole, istaknuo je gradonačelnik.  
Ravnatelj Jurica Šperanda istaknuo je da se nakon dvije i pol godine 380 učenika u 19 razrednih odjeljenja vratilo u obnovljenu školu te da zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obnovi – Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom, zamjeniku gradonačelnika Luki Korlaetu, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, školskom odboru i vijeću roditelja na strpljenju kao i svim izvođačima radova. 

– Škola je izgrađena 1901. godine i mogu reći da je i u to vrijeme bila moderna, a sada nakon 120 godina obnovljena je i zadržala je zasigurno svoj šarm – kazao je Šperanda.

Foto: Grad Zagreb

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.